Konstituirano novo Gradsko vijeće – predsjednica Lahorka Weiss

Svečanom prisegom vijećnika na konstituirajućoj sjednici započelo je s radom novo Gradsko vijeće Grada Virovitice.
Na temelju Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave, te odluke Vlade Republike Hrvatske…1 1244465725Svečanom prisegom vijećnika na konstituirajućoj sjednici započelo je s radom novo Gradsko vijeće Grada Virovitice.
Na temelju Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave, te odluke Vlade Republike Hrvatske Branko Giba, predstojnika Ureda državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji sazvao je konstituirajuću sjednicu do izbora najstarijeg člana Vijeća. Konstituirajuća sjednica započela je izborom Mandatne komisije koja je podnijela izvješće o rezultatima i tijeku proteklih izbora što je pred članove Gradskog vijeća iznio predsjednik komisije Dalibor Per, a u koju su izabrani kao članovi i Miljenko Sabo i Željko Tomljanović.

2 1244465725U nastavku sjednice kojom je predsjedavao najstariji član Gradskog vijeća Vladimir Župan iz Hrvatske stranke umirovljenika, prešlo se na svečaniji dio, u kojem su članovi Gradskog vijeća sukladno Poslovniku Grada Virovitice, izrekli prisegu te potpisali tekst svečane prisege.
Članovi Gradskog vijeća u novom mandatu su: Kristina Blažević (HDZ), Lahorka Weiss (HDZ), Marko Teskera (HDZ), Dalibor Per (HDZ), Miljenko Sabo (HDZ), Goran Jerbić (HDZ), Davor Špoljarić (HDZ), Josip Prpić (HDZ), Zoran Alavanja (HDZ), Robert Kiš (HSLS), Željko Tomljanović (HSS), Mirko Šibalić (HSS), Boris Hlavati (HSP), Siniša Prpić (HSPD), Vesna Hercigonja (HSPD), Nada Čavlović Smiljanec (SDP), Andreja Horvat Carevski (SDP), Marinko Kukuić (SDP), Nada Bartolić (HNS) i Vladimir Župan (HSU).

3 1244465725Prijedlog za izbor Odbora za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Virovitice, na prijedlog gradskih vijećnika iznio je predsjedatelj Vladimir Župan. Za predsjednika Odbora izabran je Davor Špoljarić (HDZ), za potpredsjednika Zoran Alavanja (HDZ), te za tri člana Kristina Blažević (HDZ), Mirko Šibalić (HSS), i Vladimir Župan (HSU).
Samim tim ostvaren se je i uvjet za izbor predsjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice za koju je jednoglasno izabrana Lahorka Weiss, dok je za potpredsjednika izabran Željko Tomljanović.

4 1244465725Nova predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss zahvalila se je na povjerenju koje joj je pruženo, te istaknula da će se zalagati za princip demokracije, tolerancije i rad Gradskog vijeća u svrhu dobrobiti građana grada Virovitice.
Nakon izbora predsjednice gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i njegovi zamjenici Ivan Sić i Željka Grahovac sukladno Poslovniku Grada Virovitice, izrekli prisegu te potpisali tekst svečane prisege, a gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin obratio nazočnima čestitavši svima koji čine saziv Gradskog vijeća posebno istaknuvši činjenicu da će u novom sazivu i gradsko vijeće i njegova predsjednica imati puno više posla s obzirom da više nema Gradskog poglavarstva. Naglasio je i da je virovitička Gradska uprava jedna od najtransparentnijih u Republici hrvatskoj, pa je tako prije raspisivanja izbora prilagodila sve akte i na taj način omogućila ovako rano konstituiranje Gradskog vijeća.

Prisutnima su se obratili i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić koji se istakao da će Grad Virovitica kao i do sada u Županiji imati otvorena vrata i pravog partnera prilikom realizacije svih projekata, te saborski zastupnik Josip Đakić koji je pozvao sve gradske vijećnike da u političkoj borbi svoju snagu ne troše na međusobne uvrede i prepucavanja već na dobrobit grada Virovitice, te naglasio da će i gradonačelnik i Gradsko vijeće i dalje imati njegovu apsolutnu potporu.

Nakon toga pristupilo se je i izboru ostalih odbora Gradskog vijeća u koja su izabrani:

1.Lahorka Weiss, za predsjednika
2. Davor Špoljarić, za potpredsjednika
3. Zoran Alavanja, za člana
4. Mirko Šibalić, za člana
5. Nada Čavlović Smiljanec, za člana.

1. Željko Tomljanović, za predsjednika
2. Josip Prpić, za potpredsjednika
3. Goran Jerbić, za člana
4. Robert Kiš, za člana
5. Marinko Kukić, za člana.

1. Marko Teskera, za predsjednika
2. Dalibor Per, za potpredsjednika
3. Josip Prpić, za člana
4. Mirko Šibalić, za člana
5. Nada Bartolić , za člana.

1. Zoran Alavanja, za predsjednika
2. Marko Teskera, za potpredsjednika
3. Miljenko Sabo, za član
4. Željko Tomljanović, za člana
5. Vesna Hercigonja, za člana.

1. Ivica Kirin, gradonačelnik
2. Lahorka Weiss, predsjednica Gradskog vijeća
3. Ivan Sić, član
4. Željka Grahovac, član
5. Antun Mihoković, član

1. Davor Špoljarić, predsjednik
2. Dalibor Per, član
3. Andreja Horvat Carevski, član

1. Mirko Šibalić, zamjenik predsjednika
2. Robert Kiš, zamjenik člana
3. Marinko Kukić, zamjenik člana

Skip to content