Konstituiran Gradski savjet mladih Grada Virovitice

U virovitičkoj Gradskoj upravi danas je održana konstituirajućasjednica Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice na kojoj je za predsjednikaizabran Dalibor Per, a za njegovu zamjenicu Tajana Šibenik.Konstituirajućoj sjednici nazočili su gradonačelnik Virovitice ZvonkoKožnjak i predsjednica Gradskog vijeća Željka Grahovac.
U virovitičkoj Gradskoj upravi danas je održana konstituirajuća sjednica Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice na kojoj je za predsjednika izabran Dalibor Per, a za njegovu zamjenicu Tajana Šibenik. Konstituirajućoj sjednici nazočili su gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak i predsjednica Gradskog vijeća Željka Grahovac.

Prema riječima predsjednika Dalibora Pera, Savjet mladih grada Virovitice pozabavit će se rješavanjem pitanja i problema mladih. Svoj utjecaj će koristiti za unapređivanje položaja mladih na području grada Virovitice i lokalne sredine.

Više o funkciji Savjeta govorila je predsjednica Gradskog vijeća grada Virovitice, Željka Grahovac:

– Djelokrug rada i nadležnost Savjeta mladih riješeni su Zakonom o savjetima mladih te gradskom odlukom o osnivanju Savjeta mladih. Savjet mladih grada Virovitice imati će utjecaj na donošenje i provedbu odluka Gradskog vijeća koje su od interesa za mlade, a to konkretno znači da će virovitički Savjet mladih predlagati Gradskom vijeću raspravu o svim pitanjima od značaja za unapređivanje mladih – rekla je predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice, Željka Grahovac.

Za ostale članove Savjeta mladih imenovani su Dinko Milaković, Dubravko Ćuk, Danijel Pavlović, Alisa Kosić, Davor Kovačević, Dario Vranek, i Martina Vezmarović. Za rad Savjeta mladih kojima prethodi donošenje Programa rada, u ovoj je godini u gradskom proračunu osigurano 20.000 kuna. (vo)

Odluka o osnivanju Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice

Poslovnik Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice 

Skip to content