Održana prva sjednica Kulturnog vijeća Grada Virovitice; predsjednik Miran Hajoš

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Danas (srijeda) održana je prva sjednica Kulturnog vijeća Grada Virovitice. Kulturno vijeće savjetodavno je tijelo gradonačelnika koje će gradonačelniku ukazivati na probleme u kulturi, odnosno na mogućnosti razvoja kulture u narednom razdoblju. Jedan od zaključaka današnje sjednice jest da će se gradonačelniku predložiti izrada strategije razvoja kulture, odnosno analiza i nadogradnja postojećeg stanja.

Općenito, stanje u kulturi vrlo je zadovoljavajuće jer je Virovitica jedan od rijetkih gradova koji ima ustanove u kulturi poput velikih gradova – kazalište, knjižnicu, muzej, a isto tako ima i udruge kulture koje imaju tradiciju od preko 100 godina poput Rodoljuba, Gradske glazbe i KUD-a Virovitica. Svi oni, kao i ostale udruge koje rade i sudjeluju u kulturi doprinose razvoju i raznolikosti kulturnog života grada Virovitice, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Članovi Kulturnog vijeća su Miran Hajoš (ispred Kazališta Virovitica), Ivan Borbaš (ispred Gradskog muzeja Virovitica), Silvija Perić (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica), Igor Juran (ispred KUD-a Virovitica) i Marina Mađarević (ispred Matice hrvatske). Funkciju  predsjednika obnašat će Miran Hajoš, a potpredsjednice Silvija Perić.

(virovitica.hr)

Skip to content