Konferencija za medije Panonskog drvnog centra kompetencija

Panonski drvni centar kompetencija jedan od prvih projekata koji će biti realiziran iz strukturnih fondova EU u okviru Poziva za dostavu projektnih prijava “Shema bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu” iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. Tim povodom, u ponedjeljak 22. prosinca, u Institutu Ruđer Bošković, s početkom u 9,30 sati, održat će se konferencija za medije projekta Panonski drvni centar kompetencije na kojoj će govoriti:
Tomislav Petric, vd ravnatelja VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Tome Antičić, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković, Vladimir Jambreković, dekan Šumarskog fakulteta, Sanja Bošnjak zamjenica župana VPŽ i voditeljica projekta, te Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije.
Centar koji će biti izgrađen u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni II pružat će usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora u Hrvatskoj i regiji, i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije.
Ukupna vrijednost projekta čija će se provedba odvijati tijekom 24 mjeseca je 44.701.237,17 kn, a 99 posto vrijednosti projekta bit će financirano iz strukturnih fondova EU, dok Virovitičko-podravska županija kao nositelj projekta financira razliku od jedan posto.
Panonski drvni centar zapošljavat će šest djelatnika visoke stručne spreme, a uz istraživanje i razvoj proizvoda od drva i prateće industrije Centar će nuditi i usluge transfera tehnologije, izradu prototipa inovativnih proizvoda od drva, usluge produkt dizajna, dizajna pakiranja te usluge poslovnog savjetovanja i kreiranja robnih marki.
Partneri na projektu su VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Institut Ruđer Bošković i Šumarski fakultet u Zagrebu. Centar će ujedno biti i poveznica između poduzetnika i znanstvene zajednice budući da će znanstveni partneri na projektu, Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković, kroz projekt dodatno opremiti svoje laboratorije opremom koja će omogućiti istraživanje i razvoj novih proizvoda od drva s naglaskom na nanotehnologije i nove materijale.
Panonski drvni centar kompetencija u ožujku 2013. godine Hrvatski klaster konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora proglasio je projektom od nacionalnog interesa za drvno-prerađivački sektor. (www.vpz.hr,

Skip to content