KOLEGIJ GRADONAČELNIKA Grad Virovitica u suradnji s „Brlićima“ i „Nazorima“ nastavlja s programom produženog boravka

Jedna od točaka dnevnog reda sjednice Kolegija gradonačelnika Ivice Kirina, koja je održana u ponedjeljak, bila je i Odluka o sufinanciranju Programa produženog boravka u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Virovitica.

Program će i ove godine biti organiziran u osnovnim školama Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor, koje su provele anketu o zainteresiranosti djece, odnosno roditelja. Rezultati ankete su pokazali da je ukupan broj zainteresiranih učenika u Brlićima 95, a u Nazorima 48.

Zbog organizacije rada škole u dvije smjene, produžen boravak organizirat ćemo u dvije smjene i to 6:30 do 18:00 sati. Pošto je broj zainteresiranih roditelja, odnosno djece svake školske godine sve veći, u svakoj školi su zaposlena po tri učitelja. Prednost pri upisu u program produženog boravka imaju učenici prvog i drugog razreda, a ukoliko organizacijski, kadrovski i prostorni uvjeti dopuštaju, upisivat će se i učenici trećeg i četvrtog razreda, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Prema Odluci o sufinanciranju Programa produženog boravka, a koja će biti na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice, roditelji će plaćati fiksnu cijenu boravka u iznosu od 500,00 kuna. Naime, u praksi se pokazalo teško provedivo sufinanciranje boravka od strane roditelja i Grada kao osnivača u postotku, a posebice uzimajući u obzir rast cijene energenata, kao i povećanja broja djelatnika u boravku. S obzirom na nepredvidivost rasta cijena, ako troškovi nastave rasti, Grad Virovitica će financirati ostatak do punog iznosa ekonomske cijene boravka.

Nadamo se da u narednom razdoblju neće biti dodatnih povećanja cijene energenata, samim time niti korekcija cijene boravka, a s obzirom na paket mjera Vlade RH za ublažavanje posljedica rasta cijena energenata, dodao je A. Bjelica. (virovitica.hr; fotografija: OŠ Vladimir Nazor Virovitica)

Skip to content