Kinezi oduševljeni ovogodišnjim Viroexpom

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Virovitica danas je biladomaćin poslovnog razgovora predstavnika Virovitičko-podravskežupanije, gradova: Virovitice, Slatine i Orahovice s izaslanstvom izKine: Jia Huai, Voditelj Odsjeka Ekonomskog odjela, Kineskog vijeća zapromociju i međunarodnu trgovinu (CCPIT) i djelatnik istog Huang Liang,te gospođa Wang Li, zamjenica generalnog direktora Ekonomskog odjela.Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Virovitica danas je bila domaćin poslovnog razgovora predstavnika Virovitičko-podravske županije, gradova: Virovitice, Slatine i Orahovice s izaslanstvom iz Kine: Jia Huai, Voditelj Odsjeka Ekonomskog odjela, Kineskog vijeća za promociju i međunarodnu trgovinu (CCPIT) i djelatnik istog Huang Liang, te gospođa Wang Li, zamjenica generalnog direktora Ekonomskog odjela.

Dobrodošlicu u Virovitica izaslanstvu iz Kine poželio je prvi čovjek grada Virovitice, gradonačelnik Zvonko Kožnjak koji se u ime organizatora 13. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede ‘Viroexpo 2008’ zahvalio što je upravo Kina prepoznala značaj sudjelovanja na sajmu kao što je Viroexpo.

Gradonačelnik Kožnjak Kineze je upoznao sa sajmom koji u svakoj nadolazećoj godini ruši sve rekorde, kako po broju izlagača tako i po broju posjetitelja. Isto tako, gradonačelnik Kožnjak upoznao je goste s napretkom gospodarstva u gradu Virovitici gdje je u protekle tri godine zabilježen pad nezaposlenosti od 40%, dok su tvrtke s područja grada povećale izvoz za 30%, a ukupan prihod za 20%.

Poslovni tajnik HGK Županijske komore Virovitica, Milan vanđura, nazočnima je prezentirao vanjsko-trgovinsku razmjenu između Virovitičko-podravske županije i narodne Republike Kine u 2007. godini.

Na današnjem sastanku izaslanstvo Kine pohvalilo je organizatore sajma, a njegovu organizaciju, ali i nastojanja da u budućnosti postane još boljim, ocijenili su besprijekornim.

Hrvatsko izaslanstvo na današnjem poslovnom sastanku sačinjavali su: Zvonimir Koić, dožupan Virovitičko-podravske županije; Zvonko Kožnjak, gradonačelnik Virovitice; Robertino Repić, dogradonačelnik Slatine; Stjepan Dujmić, član Poglavarstva Orahovice; Tomislav Tolušić, stručni suradnik za imovinsko-pravne i upravno-pravne poslove pri Gradu Virovitici; Milan vanđura, tajnik HGK Županijske komore Virovitica ; Suzana Kolesarić i Andrea Poslek stručne suradnice u HGK Županijskoj komori Virovitica.

Skip to content