Kika iz virovitičkog Skloništa za životinje stigla na Pantovčak: Predsjednica s radošću dočekala malu mješanku

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Kika, šestomjesečna mješanka labradora i terijera dobila je u srijedu novi dom – udomila ju je, kako je i najavila, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Mješanku su na predsjedničko imanje na Pantovčak dovezli volonteri Skloništa za životinje Virovitica, u kojem je Kika „ukrala“ srce predsjednici za vrijeme posjeta Virovitici i skloništu, prije dva tjedna. Preko noći ta mala, napuštena mješanka postala je najpoznatiji pas u Hrvatskoj, nakon što je Predsjednica najavila da će joj novi dom pružiti upravo ona i njena obitelj. U ova dva tjedna Kika je cijepljena, čipirana i kastrirana te je u srijedu virovitičko Sklonište zamijenila Predsjedničkim dvorima.

Volontere iz virovitičkog Skloništa i svog novog psa s radošću je dočekala Predsjednica sa suradnicima. Potpisala je ugovor i službeno postala vlasnica umiljate mješanke koju je bivši vlasnik prije dva mjeseca ostavio pored ceste u Budrovcu Lukačkom. Kiku su svi na imanju zavoljeli i prije nego što je došla, naglasila je Predsjednica. – Otkako su saznali da Kika dolazi, svi na imanju s radošću su je iščekivali, svi je žele čuvati, napravili smo detaljan raspored, tako da ni u jednom trenu neće biti sama. Volonteri iz virovitičkog Skloništa kažu da dobro podnosi vožnju, što me raduje, jer ćemo je voditi i na sva putovanja. Bit će s nama cijelo vrijeme, a dok traju sastanci, imat će svoje mjesto na terasi – najavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je Kiku, u zagrljaju, povela njenim novim domom, predsjedničkim imanjem. Kika je dobila i svoju novu kućicu.

POTAKNUTI UDOMLJAVANJE
Sretni su bili i volonteri virovitičkog Skloništa. Kažu kako je Kika samo jedna u nizu nesretnih i odbačenih pasa. Sa svoja četiri mjeseca ostala je bez doma, sama uz cestu u Budrovcu Lukačkom. Zahvaljujući mještanima, Kika je spašena s ceste i privremeno smještena u skloništu. Volontere je neugodno iznenadila reakcija dijela javnosti koji su osudili Kikino udomljavanje na Pantovčak.

– Tko god je barem minutu proveo u skloništu, zna koliko su napušteni psi željni dodira i pažnje. Nitko nam ne može reći da će Kiki biti lošije kod Predsjednice, u čijoj je blizini mnogo ljudi, nego u skloništu ili na ulici, gdje se mora boriti za svaku trunku pažnje – poručuju volonteri te dodaju da svaka priča ima dobre i loše strane. Njihova je jasna – ako ovaj Predsjedničin potez potakne i dvoje ljudi da se umjesto kupovine odluče na udomljavanje, spasit će time čak četiri nesretne duše: dvije njuške će dobiti dom, a dvije će biti spašene s ulice i zauzeti njihovo mjesto u skloništu. Kako kažu, cilj im je cijelo društvo potaknuti na razmišljanje o zaštiti životinja i udomljavanju i svaki udomitelj je dobrodošao. (www.icv.hr, ml, Foto: M. Lukačić)

Skip to content