Keksovci obilježavaju obljetnicu pada Vukovara

Ove nedjelje, 18. studenoga virovitički KEKSovci uputit će se biciklima do herojskog grada Vukovara. Tamo će položiti vijence za pale hrvatske branitelje na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata te na groblju na Ovčari. Na taj način KEKSovci će obilježiti 21. obljetnicu pada Vukovara, dan kada je srpska okupatorska vojska okupirala grad Vukovar te je tada prestao svaki organizirani otpor grada Vukovara i Borovog naselja.

KEKSovci će na put krenuti u nedjelju u ranim jutarnjim satima te se nadaju da će u Vukovar stići u popodnevnim satima. Istoga dana KEKSovci se vračaju natrag u Viroviticu.

Bitka za Vukovar je najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu. To je bila 87-dnevna opsada hrvatskog grada Vukovara od strane Jugoslavenske narodne armije, uz pomoć srpskih paravojnih snaga od kolovoza do studenog 1991. godine tijekom Domovinskog rata. Bitka je završena velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva. U bitki je poginulo između 2.900 i 3.600 ljudi.  (www.icv.hr)

Skip to content