Kažnjavanje nesavjesnih vozača

Zbog čestih upita nezadovoljnih građana koji s razlogom prigovaraju na sve učestalije kršenje propisa koje često rezultira da građani ne mogu slobodno hodati nogostupom ili izaziva velike poteškoće u prometu, Upravni odjel za komunalne poslove i graditeljstvo zajedno s Policijskom postajom…Zbog čestih upita nezadovoljnih građana koji s razlogom prigovaraju na sve učestalije kršenje propisa koje često rezultira da građani ne mogu slobodno hodati nogostupom ili izaziva velike poteškoće u prometu, Upravni odjel za komunalne poslove i graditeljstvo zajedno s Policijskom postajom Virovitica i Postajom prometne policije Virovitica danas je krenulo u akciju kažnjavanja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila.

Djelatnici prometne policije sustavno su upozoravali i opominjali građane na nepropisno parkiranje, no kako nije bilo rezultata danas se je krenulo u akciju kažnjavanja jer drugog izbora više nije bilo. Nepropisno parkirani automobili često puta svojim sugrađanima onemogućavaju prolazak nogostupom što je osobito problematično kada se radi o ženama sa djecom u kolicima ili osobama u invalidskim kolicima rekao je tim povodom načelnik Postaje prometne policije Virovitica Marcel Štrok.

Načelnik Policijske postaje Virovitica Zlatko Barčan s tim u svezi posebno je istakao da je ova akcija uslijedila nakon mnogobrojnih pritužbi nezadovoljnih sugrađana koje su stigle putem ”Plavog sandučića” od kojih se je dio odnosio na nadležnost policije, a dio na nadležnost komunalnog redara Grada Virovitice. Upravo zbog toga krenulo se je u zajedničku akciju koja je nakon početnog upozorenja i zamolbe vozačima da se ubuduće pridržavaju odredbi navedenih propisa, te svoja vozila parkiraju na za to znakom obilježenim mjestima kako bi izbjegli pokretanje prekršajnih prijava od 22. veljače rezultirala s pokretanjem represivnih mjera.

Skip to content