Kazne za nesavjesne vlasnike kućnih ljubimaca – ostavljanje izmeta na javnoj površini kažnjavat će se s 400 kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na području grada Virovitice sve je veći broj kućnih ljubimaca, a isto tako i sve veći broj prijava građana o neodgovornom ponašanju njihovih vlasnika, osobito vlasnika pasa. Vlasnici kućnih ljubimaca dužni su počistiti izmet svog psa s javne površine, što je propisano Odlukom Grada Virovitice o uvjetima držanja kućnih ljubimaca i postupanja s napuštenim ili izgubljenim životinjama, no nažalost mnogi se toga ne pridržavaju. Neskupljanje izmeta za ljubimcima tako postaje problem jer na njega, osim na zelenim površinama i dječjim igralištima, nailazimo i na pješačkim stazama. Na problem ostavljenog psećeg izmeta već sada nailazimo i na novouređenoj šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici.

Slijedom toga, ovim putem pozivaju se vlasnici kućnih ljubimaca na odgovorno ponašanje te se mole da počiste nered koji na javnoj površini ostavlja njihov ljubimac. U protivnom, komunalni redar će, u skladu s odredbama Odluke o uvjetima držanja kućnih ljubimaca i postupanja s napuštenim ili izgubljenim životinjama, kazniti takav prekršaj. Kazna za isti je 400,00 kuna.

Napominjemo da će u okviru Integriranog razvojnog programa „5 do 12 za Dvorac“ u sklopu kojeg se obnavljaju Gradski park i dvorac biti postavljen sustav videonadzora te će se počinitelji takvih prekršaja lakše identificirati i sankcionirati u skladu s odredbama Odluke. (virovitica.hr, fotografija: Ilustracija)

Skip to content