Kazalište Virovitica: 11 dana turneje i 9 nagrada na 5 međunarodnih festivala

Kazalište Virovitica prošlog je tjedna završilo 11 dana dugu turneju po regiji, a u tih 11 dana ansambl i njihov ravnatelj Miran Hajoš osvojili su čak 9 nagrada na 5 međunarodnih festivala, što je gotovo 200 postotni učinak.

Predstava Kaštanka, nastala u koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar i u režiji Vjere Vidov, putovala je:

  • na festival Zlatka iskra u Kragujevcu gdje je Sara Lustig osvojila Nagradu za najbolju animaciju, a Natasha Burnos Nagradu za najbolju scenografiju;
  • na Međunarodni kazališni festivalu za djecu Zaječar gdje je predstava osvojila Nagradu za redateljsku poetiku i scenski izraz;
  • na Međunarodni festival Čarobna zavjesa u Trgovištu (Bugarska), gdje je predstava dobila Grand Prix za umjetničko postignuće i doživljaj Čehovljeva svijeta;
  • na Lut Fest, Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih kazališta, odakle se predstava vratila s – ni manje ni više nego četiri nagrade i to Grand Prix Zlatnom animom za najbolju predstavu u cjelini; Nagradom za najbolju animaciju Sari Lustig; Nagradom za originalnu glazbu Igoru Karliću te Nagradom za najbolju poetiku lutkarskog izraza koji dodjeljuju novinari.

Vrlo važan i nagrađen nastup Kazalište Virovitica je ostvarilo i na 25. Festivalu glumaca u Vukovaru odakle se glumac Goran Koši vratio s Nagradom Fabijan Šovagović za ulogu Vanjeka u predstavi Audijencija.

Čestitke virovitičkom ansamblu i ravnatelju Miranu Hajošu koji uspješno promoviraju Grad Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju u cijeloj regiji, upućuje i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. (virovitica.hr, kazalistevirovitica.hr)

Skip to content