Kazališnim kampom „Vremeplov-tragovima Bele IV“ u Zagrebu završio 13. FeDOr

Ovogodišnji Festival dramskog odgoja FeDOr održan je u tri dijela: „Revija“ koja je 20.lipnja završila okruglim stolom na temu „Dramsko stvaralaštvo djece i mladih nakon korone“. Ksenija Petrinec, Suzana Sokele, Maja Bašnec, Ivana Molnar, Danijela Duvnjak, Renata Kovač i Snježana Lančić zaključile su kako se unatoč nepovoljnim okolnostima dramska aktivnost u školama i dramskim grupama odvijala dinamično i kvalitetno.

Drugi dio „Halo Pejačevići“ održan je od 12. do 16. kolovoza sa završnom uličnom predstavom u koja je pratila najvažnije okolnosti pod kojima se obitelj Pejačević našla u Virovitici. Kako su dobili titulu grofa? Zašto su i danas toliko važni za nas?

Treći dio „Vremeplov-tragovima Bele IV“ održan je u Zagrebu od 23. do 26. kolovoza. Radionice su održavane u dvorani Zavičajnog društva Virovitičana u Zagrebu, a opet je kroz dramu i igru otvoren dio povijesti koji veže gradove Viroviticu i Zagreb.

Dramske tehnike i metode odličan su alat za igru, edukaciju i razvoj kreativnosti kod djece i mladih. Osim toga na moderan način imaju snažan utjecaj na socijalizaciju djece i mladih, razvijanje prijateljskih odnosa, motivaciju i osvješćivanje potrebe za osobnim doprinosom za razvoju lokalne i šire zajednice.

Na svim aktivnostima direktno je sudjelovalo 36 polaznika, a sve radionice vodio je projektni tim u sastavu Snježana Lančić, autorica projekta, voditeljica radionice Vođena fantazija, pripovijedanje, potraga za blagom, borbe na sceni i lutka i ja; Danijela Duvnjak, plesačica i plesna pedagoginja, voditeljica radionice Tijelo u pokretu i Tomislav Slavić, voditelj radionice Glazba i vrijeme i vodstvo po povijesnim lokalitetima.

13. FeDOr održan je u organizaciji udruge „Pričalica“ i partnera Kazališta Virovitica, Grada Virovitice, Kulturno umjetničkog centra – studija za suvremeni ples iz Virovitice.

Pokrovitelji Festivala: Ministarstvo kulture i medija, Grad Virovitica, Učenički dom Dore Pejačević u Zagrebu.

(www.icv.hr, sl)

Skip to content