Kazališne predstave za sve generacije, šest lokacija, najjeftinije karte do sada – doznajte što nam donosi ovogodišnji VIRKAS

Već tradicionalno, ljubitelji kazališta svih dobnih skupina i ove će godine u veljači i ožujku moći uživati u mnoštvu zanimljivih i kvalitetnih predstava. Naime, od 8. veljače do 10. ožujka održavaju se 15. virovitički Kazališni susreti VIRKAS. Na ovogodišnjem Virkasu moći ćete pogledati čak 13 različitih predstava za odrasle.

I ovoga puta festival ima međunarodni karakter pa vam donosi čak 6 stranih predstava od čega su dvije za naše mališane. I ove godine Virkas će gostovati diljem naše županije, ali i šire: u Slatini, Suhopolju, Pitomači, Orahovici i Karlovcu, a kao i do sada predstave će moći pogledati i školarci te djeca iz vrtića.

IMG 6844

Kompletan program predstavljen je na konferenciji za medije koja je održana u predvorju Kazališta Virovitica, a o nadolazećoj manifestaciji u ime organizatora govorio je ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš.

Ovogodišnji 15. virovitički kazališni susreti započet će svečanom premijerom predstave „Komšiluk naglavačke“ koja je nastala u koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta Zorin dom iz Karlovca. I ove godine naša manifestacija ima međunarodni karakter pa će nam tako gostovati kolege iz Rumunjske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Ovom prilikom želim napomenuti da smo smanjili cijene ulaznica tako da se komplet ulaznica za 13 predstava može kupiti po cijeni od 350 kuna, što je izuzetno povoljno pošto je cijena pojedinačne ulaznice 50 kuna. Učenici studenti i umirovljenici ulaznice mogu kupiti po cijeni od 40,00 kuna, rekao je Miran Hajoš naglasivši da vjeruje kako će u sklopu bogatog programa i ove godine svatko pronaći nešto za sebe.

IMG 6856
Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin istaknuo je iznimno ponosan na ovu manifestaciju koja ne samo da promiče kulturu, već istovremeno daje doprinos i razvoju turizma u našem gradu i županiji.

Virkas je još jedna manifestacija koja je rezultat sinergijskog djelovanja i koja naš grad smješta među kulturna središta u Hrvatskoj. Kazalište Virovitica kroz ovu manifestaciju publici daje mogućnost da u mjesec dana pogleda niz predstava, koje inače vjerojatno ne bi bila u mogućnosti pogledati. Stoga je ova manifestacija značajna ne samo u kulturnom, već i u turističkom smislu jer, kada govorimo o razvoju turizma u našem gradu, onda je jedan od glavnih pokretača upravo kulturna raznolikost i bogatstvo koje pružaju naše institucije, istaknuo je gradonačelnik Kirin dodavši kako ne sumnja da će i ove godine predstave biti popraćene dobrim komentarima, ali i visokim ocjenama.

IMG 6953
Virovitičko-podravski župan Igor Andrović izrazio je zadovoljstvo što se u Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji već 15. godinu za redom odvija ova nadaleko poznata kulturna manifestacija.

Virkas je manifestacija ne samo od nacionalnog, već i regionalnog značaja, manifestacija kakve nema od Osijeka do Zagreba i zato sam kao Virovitičanin i kao župan Virovitičko-podravske županije izuzetno zadovoljan i ponosan. Virkas i Virovitičko-podravska na karti su najznačajnijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj i šire. Drago mi je da se predstave i ove godine ne održavaju samo u Virovitici, već na području cijele županije jer tako i žitelji u ruralnim područjima imaju priliku pogledati dio predstava koje se odigravaju u našem Kazalištu, naglasio je župan Igor Andrović.

IMG 6965
Na predstavljaju programa govorio je i Srećko Šestan, ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca koji će uskoro preuzeti funkciju intendanta HNK Split. Inače, Srećko s našim Kazalištem surađuje već dugi niz godina, a s počecima Virksa je itekako dobro upoznat.

Prije 15 godina Miran je došao k meni, kao tadašnjem pomoćniku ministra kulture, sa željom da pokrenemo ovaj festival. Mislim da mi je trebalo oko tri sekunde da pristanem. Obećao sam da ću zastupati Virkas i potruditi se da manifestacija dobije potporu Kazališnog vijeća. Zahvaljujući Virkasu krenula je investicijska potpora i Ministarstva i Grada i Županije oko uređenja Kazališta. U nekoliko godina dobili smo čvrstu i stabilnu manifestaciju u kojoj rado sudjeluju sva nacionalna kazališta, a isto tako i inozemna, rekao je Srećko Šestan najavivši ujedno predstavu „Komšiluk naglavačke“ 15. veljače i u Karlovcu.

IMG 6978
Predstavljanju programa nazočili su i gradski pročelnik Alen Bjelica, kao i redatelj predstave „Komšiluk naglavačke“ Dario Harjaček te dramaturginja Katarina Pejović koji su ukratko upoznali javnost s predstavom koja će otvoriti ovogodišnji Virkas.
Ulaznice za 15. Virkas su u prodaji od 29. siječnja. Informacije i rezervacije mogu se dobiti u Kazalištu ili na telefon 721-333. Radno vrijeme blagajne je svaki radni dan od 10 do 16 sati. (virovitica.hr, fotografije: Martina Bašić)

Program ovogodišnjeg VIRKAS-a pogledajte OVDJE 

Skip to content