Karavana „Da se ne zaboravi – 2500 kilometara diljem Hrvatske“ danas u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Danas su Viroviticu posjetili sudionici Tradicionalne karavane „Da se ne zaboravi – 2500 kilometara diljem Hrvatske“ i kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima zapalili svijeće i odali počast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Sudionicima se je pridružio i zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice Ivan Sić….Danas su Viroviticu posjetili sudionici Tradicionalne karavane „Da se ne zaboravi – 2500 kilometara diljem Hrvatske“ i kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima zapalili svijeće i odali počast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Sudionicima se je pridružio i zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice Ivan Sić.

Tom prigodom organizator i predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke Mladen Pavković pohvalio je Grad Viroviticu kao svijetli primjer kako se odaje počast poginulim hrvatskim braniteljima.
 – Došli smo s nakanom da se poklonimo svim hrvatskim braniteljima i kažemo im hvala za sve jer bez njih i dr. Franje Tuđmana danas ne bi bilo Republike Hrvatske rekao je između ostalog Mladen Pavković.
Zamjenik gradonačelnika Ivan Sić zahvalio je sudionicima Karavane na svemu što su do sada učinili da se nikada ne zaborave oni koji su stvarali našu domovinu.

Da podsjetimo tradicionalna Karavana  ove je godine organizirana jedanaesti puta, a cilj joj je molitvom i paljenjem svijeća podsjetiti se onih koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države. Sudionici Karavane su od 24.-27. svibnja obišli Karlovac, Gospić, Škabrnju, Šibenik, Split, Knin, Aržano, Plitvice, Petrinju, Sisak, Novsku, Pakrac, Slavonski Brod, Vinkovce, Vukovar, Voćin, Bjelovar, Viroviticu i mnoga druga mjesta, a svoj put završit će danas u večernjim satima na Mirogoju, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.Pokrovitelj Karavane je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor. 

Skip to content