Kako do bespovratnih sredstava: Održana edukacija u vezi natječaja za potporu mladim poljoprivrednicima

Savjet mladih Grada Virovitice i Razvojna agencija VTA organizirali su u četvrtak, 21. listopada edukaciju za mlade poljoprivrednike u vezi natječaja za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Edukacija je održana u vijećnici Grada Virovitice, a nazočni su putem prezentacije detaljno upoznati s uvjetima natječaja. Natječaj je otvoren, a prijave traju od 15. studenog od 12:00 sati do 28. prosinca 2021. godine do 12:00 sati.

Savjet mladih svake godine organizira radionicu ili edukaciju kako bismo na taj način pomogli u edukaciji mladih poduzetnika da bi oni bili konkurentniji na tržištu. Ove godine edukaciju smo organizirali za poljoprivrednike u vezi natječaja „Potporu mladim poljoprivrednicima“. Iznos je 50.000 eura, trajanje projekta 30 mjeseci, a isplata u dvije rate – prva rata je 70 posto, a druga 30 posto. Poručujemo svim mladim poljoprivrednicima koji imaju neke nejasnoće ili im je potrebna pomoć, da se slobodno jave u Razvojnu agenciju VTA, rekla je Edita Vidak, predsjednica Savjeta mladih Grada Virovitice i stručna suradnica za izradu projekata u Razvojnoj agenciji VTA.

Glavni kriteriji prihvatljivosti korisnika su:

  • Mladi poljoprivrednici od 18 do 40 godina (dan prije navršavanja 41 godine starosti) na dan podnošenja zahtjeva za potporu
  • Mladi poljoprivrednik ne smije biti nositelj OPG-a više od 24 mjeseca na dan podnošenja zahtjeva
  • Ukupna ekonomska veličina gospodarstva od smije biti od 8.000 EUR do 49.999 EUR (virovitica.hr)
Skip to content