Kabinet kreativnih čudesa Likovnog kluba Nikola Trick: Održan drugi ciklus radionica pod nazivom “Akvarelna ruža” i “Strip”

U prostoru Likovnog kluba “Nikola Trick” u Virovitici u subotu, 6. svibnja, održane su dvije likovne radionice.

Prva radionica je iz ciklusa radionica pod nazivom “Druženje s autorom”. Svi zainteresirani imali su priliku družiti se s dugogodišnjom članicom LIK-a Ivankom Poslek. Nakon uvodnog predstavljanja autorice te nekoliko rečenica o samoj tehnici akvarela, polaznici radionice okušali su se u slikanju ruže i cvijeća. Nastala su prava mala umjetnička djela, a kako je Ivanka kazala, druženje s malim i velikim ljubiteljima akvarela za nju je bio velik doživljaj i veseli se novim susretima. Ciklus radionica “Druženje s autorom” održavat će se svake prve subote u mjesecu, s različitim voditeljima i drugačijim likovnim tehnikama.

Drugom radionicom započeo je tematski ciklus strip radionica. Tijekom uvodnog dijela polaznici su informirani o formi i povijesti stripa, a praktični dio bio je posvećen osnovama crtanja stripa. U zanimljivoj atmosferi uživali su i veliki i mali, a voditelj strip radionica bio je Goran Kosović. Radionice se nastavljaju svaku subotu u svibnju s početkom od 18 sati.

(LIK “Nikola Trick” Virovitica)

Skip to content