Jutarnji (ne) istražuje gdje je Virovitica

“Jutarnji godinama upozorava: Vlada i gradovi gube milijarde kuna jer skandalozno upravljaju državnom imovinom. No, nikoga nije briga. Birokrati i dalje rade u secesijskim vilama, uz to unajmljuju skupe urede, a istodobno milijuni kvadrata državne imovine trunu jer ih vlasti ne znaju pretvoriti u profitabilne investicije.”

Tako je glasio uvod u članak objavljen 12.11., na internet stranicama Jutarnjeg lista na koji su i sami čitatelji iz drugih gradova reagirali te napisali kako je površno napisan tj. da je tema neistražena do kraja… Pa tako u članku recimo nije spomenuta virovitička vojarna koja je darovana gradu Virovitici početkom 2011. godine.

Prikazujemo vam što je sve izgrađeno ili renovirano na prostoru bivše virovitičke vojarne…

Površina objekata u vojarni je – 26.243,86 m2. Površina zemljišta u vojarni je – 40 ha – 400.000 m2. Vrijednost nekretnina i zemljišta virovitičke vojarne je 66.353.128,00 kuna. Prenamjena je u visokoj fazi što znači da je kompletna površina prostorno i planski prenamjenjena za školstvo, sport i javne sadržaje. Na prostoru bivše vojarne nalazi se potpuno obnovljena Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici koja ove godine obilježava 5. obljetnicu rada i u koju je uloženo oko 11.000.000,00 kuna. Građevinska dozvola je dobivena za treću osnovnu školu, građevinska dozvola za učeničko-studentski restoran i dom koji se je počeo graditi krajem rujna 2012. godine, izdana je lokacijska dozvola za tehnološko inovacijski centar itd. Dio gradske uprave je smješten u vojarni, u bivšoj zgradi Katoličke gimnazije, pa Specijalna policija, virovitički vatrogasci, razne udruge, Studentski servis Virovitica, Sklonište za životinje i Zavod za javno zdravstvo za ispitivanje kakvoće hrane i vode. Na prostoru vojarne se nalazi i Karting staza AutoMoto Karting kluba Cobra iz Virovitice koji ima prvake Hrvatske u karting utrkama Filipa Romića i Damiana Sekulića. Grad Virovitica je sve objekte i cijeli prostor stavio u uporabu. Na lijevoj strani vojarne planira se izgraditi i turističko – rekreacijski centar koji bi u potpunosti trebao zaokružiti ovu priču koja izgleda odudara od hrvatskog prosjeka i teksta u Jutarnjem listu. Originalni tekst možete vidjeti ovdje (www.evirovitica.com)

Skip to content