JOŠ VEĆA OPERATIVNOST U virovitičku Javnu vatrogasnu postrojbu stiglo novo navalno vozilo vrijedno 2,8 milijuna kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Virovitica preuzeli su u četvrtak, 25. ožujka u Zagrebu novo navalno vozilo.

Novo vozilo marke Mercedes, koje ima opremu kako za vatrogasne, tako i za niz tehničkih intervencija, JVP je dobila u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“.
Dosadašnje navalno vozilo, ističu u JVP Virovitica, bit će prenamijenjeno u tehničko vozilo, a staro tehničko vozilo bit će zamijenjeno za vozilo koje će služiti za intervencije u šumskim požarima. U planu je nabavka i novog kombi vozila za prijevoz vatrogasaca, dok će dosadašnje kombi vozilo biti ustupljeno Gradskom kazalištu.

Ovom prilikom virovitičke vatrogasce obišao je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojim zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac te suradnicima i zahvalio im za dosadašnji trud i rad.

Vozilo je vrijedno 2,8 milijuna kuna, a s njime će naši vatrogasci biti opremljeni na najvišoj europskoj razini, kako za vatrogasne, tako i za tehničke intervencije, rekao je gradonačelnik I. Kirin.

Ovim se putem zahvaljujem Vladi RH, Ministarstvu unutarnjih poslova, Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici te Gradu Virovitici, koji nas prati svih ovih godina, s nadom da će se ta suradnja nastaviti i ubuduće. Novo navalo vozilo opremljeno je aku alatom pa vatrogascima na intervencijama više neće biti potreban agregat, čime će se podići njihova operativnost, naglasio je tom prilikom zapovjednik JVP Virovitica Anto Tutić.

Vozilo ima spremnik za 2 700 litara vode i 400 litara pjenila. Opremljeno je s nizom detektora i ima praktički sve što je potrebno vatrogascima za vrijeme intervencije. (virovitica.hr, icv.hr)

Skip to content