„Jesen u gradu“: Virovitičani uživali u plodovima i bojama jeseni

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U središtu Virovitice, kod Gradskog sata, u subotu, 21. listopada, održana je peta manifestacija „Jesen u gradu“ čiju organizaciju potpisuju Ekološko društvo Virovitica, tvrtka Flora VTC i Grad Virovitica, dok je pokrovitelj Turistička zajednica Grada. Sunčan jesenski dan privukao je brojne posjetitelje koji su uživali u plodovima jeseni, besplatnim pečenim kestenima, ukusnom „mikeškom“ čaju, ali i tradicionalnim virovitičkim delikatesama čiji se recepti nalaze u knjižici „Mikeški jestvenik“, koja je ovom prilikom promovirana.

Manifestaciju je prigodnim riječima otvorio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je, u pratnji svog zamjenika Damira Marenića, direktorice Turističke zajednica Grada Katarine Đurđević te predsjednice Ekološkog društva Virovitica Nedjeljke Županić, obišao tridesetak štandova na kojima se, osim plodova jeseni, moglo pronaći i raznih unikatnih rukotvorina te domaćih proizvoda.

Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovale su učeničke zadruge škola s područja pet županija: Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske te po prvi puta i iz Slavonsko-brodske. Na tradicionalnoj manifestaciji u središtu Virovitice, koju zaista vrijedi posjetiti, uživali su i oni najmlađi, za što se pobrinuo Eko aktiv Dječjeg vrtića Cvrčak koji je organizirao radionicu pod nazivom “Jesenski okvir”.

Skip to content