Jednokratna novčana pomoć za rođenje djeteta

Kako je i rečeno na Gradskom vijeću Grada Virovitice, od 1. siječnja 2012. godine može se ostvariti jednokratna novčana pomoć za rođenje djece koja su rođena od 1. srpnja 2011., kada je stara Odluka ukinuta kao i za svu ostalu novorođenu djecu.

Roditelji koji nisu ostvarili navedeno pravo od stavljanja izvan snage stare Odluke to pravo mogu ostvariti do šest mjeseci starosti djeteta odnosno do tada moraju u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Virovitice podnijeti Zahtjev.

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi uvjeti za ostvarenje jednokratne novčane pomoći su da roditelji imaju prebivalište na području Grada Virovitice te da ukupna primanja po članu obitelji ne prelaze iznos od 4 osnovice Zakona o socijalnoj skrbi, što trenutno iznosi 2000,00 kuna po članu obitelji.

Jednokratna novčana pomoć iznosi od 1000,00 do maksimalno 3.000,00 kuna što ovisi o socijalnom statusu i ukupnim primanjima obitelji. Sve ostale informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Virovitice na broj telefona 725-600.

Skip to content