Javno izloženi energetski certifikati objekata u vlasništvu Grada Virovitice

certifikat 0Zakonom o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji obvezno je javno izlaganje energetskog certifikata za zgrade javne namjene koje imaju ukupnu korisnu površinu veću od 1000 m², ali i za dijelove zgrada mješovite namjene kod kojih je jedan dio javne namjene i ima korisnu površinu veću od 1000 m². 

U skladu sa navedenim Zakonom Grad Virovitica ugovorio je sa tvrtkom Energodata d.o.o. iz Donjeg Miholjca izradu energetskih certifikata za zgradu Osnovne škole Vladimir Nazor, Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Dječjeg vrtića Cvrčak, Glazbene škole Jan Vlašimsky i Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica koji su postavljeni na navedenim objektima.

Kroz energetski certifikat vlasnici i korisnici tih zgrada dobivaju relevantnu informaciju o energetskom stanju zgrade, a podaci o energetskom stanju i potrošnji energije u tim zgradama biti će od koristi kod kreiranja nacionalne energetske politike.

Neke zgrade su izuzete od te obveze i to one koje su po posebnom zakonu upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske i zgrade koje imaju posebnu ambijentalnu vrijednost.

Skip to content