Javna prezentacija idejnog rješenja projekta izgradnje gradskog bazena u Virovitici u srijedu, 16. svibnja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Grad Virovitica organizira u srijedu, 16. svibnja, javnu prezentaciju na kojoj će biti predstavljeno idejno rješenja projekta izgradnje gradskog bazena u Virovitici. Tribina će se održati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica s početkom u 19 sati.

Bazenski kompleks gradit će se na prostoru bivše vojarne, a javnosti će ovom prilikom biti predstavljeni sadržaji koji su predviđeni u sklopu projekta, o čemu će više reći arhitektica Irena Šlopar iz Quantum studija d.o.o. koji je izradio idejno rješenje.

Projektom je predviđena izgradnja više otvorenih bazena, kao i uređenje okoliša na kojem će se izvesti sustav pješačkih staza i koji će se opremiti ležaljkama, suncobranima, klupama i ostalom potrebnom urbanom opremom. U planu je i hortikulturno uređenje, sadnja humaka s cvjetnim nasadima te sadnja bjelogoričnog drveća radi hlada. Bazenski kompleks projektiran je kao ekološki efikasan i energetski učinkovit, a nakon izgradnje energane na susjednoj čestici, na nadstrešnici iznad i unutar tribina predviđeno je postavljanje solarnih panela i dizalica topline kao podrške visokoučinkovitom sustavu grijanja prostora ispod tribina i vode bazena.

Pozivamo građane da nam se pridruže! Nakon javne prezentacije bit će otvoren prostor za raspravu te će građani imati priliku postavljati pitanja vezano uz budući projekt izgradnje bazenskog kompleksa. (virovitica.hr)

Skip to content