Izvođaču radova i stručnom nadzoru predana dokumentacija – kroz mjesec i pol dana očekuje se početak izgradnje novog vrtića u Sv. Đurađu

Ravnateljica Dječjeg vrtića Sandra Moslavac, u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alena Bjelice održala je koordinaciju vezano za početak radova na izgradnji novog dječjeg vrtića u Sv. Đurađu.

Tom prilikom izvođaču radova i stručnom nadzoru, tvrtkama Domogradnja i CIP, predana je sva pripadajuća dokumentacija te se govorilo o preuzetim obvezama svih dionika u procesu izgradnje.
Podsjetimo, novi vrtić gradit će se na mjestu stare škole, a početak radova očekuje se kroz mjesec i pol dana, po uklanjanju stare školske zgrade.

Novi vrtić u budućnosti će pohađati dvije mješovite skupine, djeca od 1. do 3. te od 4. do 7. godine. U vrtić će biti upisana 32 mališana, zaposlit će se četiri odgajateljice te kuharica i spremačica na pola radnog vremena. Upise prve djece, ako se sve bude odvijalo prema planu, očekuje se u rujnu 2020. godine.

Projekt je vrijedan 5,5 milijuna kuna, a 90 posto se sufinancira EU sredstvima. Pripremila ga je Razvojna agencija VTA u suradnji s Dječjim vrtićem Cvrčak i Gradom Viroviticom, a prijavljen je i odobren u sklopu natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH. (virovitica.hr, fotografija: Ilustracija)

Skip to content