Izvođači radova uvedeni u posao – sljedeći tjedan kreće rekonstrukcija Ulice Narodne garde u Sv. Đurađu

Nakon što je potpisan ugovor o izvođenju radova na sanaciji kolnika u Ulici Narodne garde u Svetom Đurađu, tvrtka Ceste d.d. Bjelovar uvedena je u posao te će se sljedeći tjedan započeti s radovima.

Postojeća cesta u Ulici Narodne garde u Svetom Đurađu je u izrazito lošem stanju, a radi se makadamskom putu. Plan je kroz projekt izraditi novi asfaltni kolnik i pripadajuću odvodnju oborinskih voda.

Poslije oborina obično bi nastao problem jer se stanovnici nisu mogli spustiti niz ulicu. Inače, ovo nam je najduža ulica i mogu reći u najlošijem stanju. Prethodnih godina nismo bili u mogućnosti izvršiti rekonstrukciju iz objektivnih i opravdanih razloga. Naime, nije bila postavljena kanalizacijska te vodovodna i plinska mreža. Nakon postavljanja kanalizacije i plinske mreže, stvoreni su i preduvjeti za rekonstrukciju i asfaltiranje. Ovom prilikom zahvalio bih gradonačelniku Ivici Kirinu, kao i gradskim pročelnicima, što su uvidjeli potrebu rekonstrukcije ove ulice na kojoj sam i ja kao predsjednik Vijeća Mjesnog odbora iz opravdanih razloga inzistirao, rekao je Ivan Ćavarušić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Sveti Đurađ.

Ukupna vrijednost projekta, koji će se sufinancirati u sklopu Programa podrške regionalnom razvoju, je 859.768,15 kuna, a projekt je Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova za sufinanciranje prijavila Razvojna agencija VTA. (virovitica.hr, fotografije: Martina Bašić)

Skip to content