Izvođači radova i stručni nadzor uvedeni u posao: Uskoro kreću radovi na izgradnji COOR-a i trodijelne sportske dvorane

Nakon što su prije nekoliko dana potpisani ugovori o izvođenju radova i stručnom nadzoru na dugo očekivanom projektu – izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne sportske dvorane, u četvrtak, 25. siječnja, izvođači radova i nadzor uvedeni su u posao. Radove na izgradnji zgrade Centra obavljat će Zajednica ponuditelja Domogradnja d.o.o. i Brana d.o.o., dok je za sportsku dvoranu zadužena Zajednica ponuditelja Izgradnja Futura i Zagrebgradnja d.o.o. iz Donjeg Stupnika. Stručni nadzor nad oba objekta obavljat će CIP d.o.o. iz Virovitice.

Nakon preuzimanja projektne dokumentacije i pravomoćnih dozvola, izvođači radova, zajedno s nadzorom, obišli su teren kako bi se upoznali sa situacijom. Nakon pripremnih radnji, ubrzo očekujemo i sam početak radova, istaknula je pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović.

Vrijednost radova, zajedno sa stručnim nadzorom, iznosi gotovo 69 milijuna kuna, a projekt će u iznosu od 50 milijuna kuna sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Završetak radova očekuje se u drugoj polovici 2019. godine.

Parcela na kojoj će se graditi Centar i dvorana nalazi se u južnom dijelu šireg središta grada, neposredno u blizini Osnovne škole Vladimir Nazor, Učeničkog doma te Dječjeg vrtića. Kvalitetnijim uvjetima rada raduju se i u COOR-u gdje će se znatno povećati kvaliteta boravka u pogledu socijalnih usluga i edukativnih aktivnosti, kao i u OŠ Vladimir Nazor Virovitica gdje na raspolaganju trenutno imaju samo priručnu dvoranu u kojoj djeca ne mogu igrati niti košarku, niti nogomet, niti rukomet… (virovitica.hr, foto: M. Bašić)

Skip to content