Izvođač radova na izgradnji kružnog toka kod Gradskog groblja u Virovitici uveden u posao

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon što je gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin potpisao sa tvrtkom Ceste d.d. Ugovor o sanaciji raskrižja na križanju Ulice Petra Preradovića, Ulice Franje Fuisa i Vinogradske ulice odnosno izgradnju kružnog toka na spomenutom raskrižju izvođač radova uveden je u posao. Na sastanku u prostorijama Grada Virovitice nazočili su i predstavnici nadzora, tvrtka CIP d.o.o. iz Virovitice kako bi utvrdili početak radova na spomenutoj investiciji čija vrijednost iznosi 471.000,00 kuna.
Završetak radova planiran je za mjesec listopad ove godine.
Naime kako je prilikom potpisivanja Ugovora rekao gradonačelnik Ivica Kirin izgradnja kružnog toka bila je nužnost zbog velikog broja nesreća na ovom križanju unatoč svim mjerama ograničenja i upozorenja u prometu. Kružni tokovi su najjednostavniji, najsigurniji i najjeftiniji način rješenja prometnih zastoja pojasnio je gradonačelnik Kirin te najavio postavljanje kružnog toka kod TVIN-a odnosno na križanju koje je sljedeće po broju prometnih nesreća, a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.
Projekt Rekonstrukcija raskrižja Ulice Petra Preradovića, Ulice Franje Fujsa i Vinogradske ulice u Virovitici je detektiran kao opasno mjesto na gradskim prometnicama obzirom na veliku frekvenciju prometa te vrstu i broj prometnih nesreća. U suradnji Grada Virovitice i Policijske uprave Virovitičko-podravske projekt je nominiran za sufinanciranje iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Posjetom predstavnika Centra za vozila Hrvatske koji vode realizaciju projekata iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH projekt je prepoznat kao osnovan te je odlučeno da se u cijelosti financira iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011-2020 u dijelu „Bolja cestovna infrastruktura“, a sve u cilju povećanja sigurnosti prometa na cestama u Virovitici.

Skip to content