Izvanredna sjednica: Gradski vijećnici dali zeleno svjetlo za parkiralište u Milanovcu, igrališta u Rezovcu i bibliokombi za Gradsku knjižnicu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na sjednici 10. Gradskog vijeća, koja je održana danas (ponedjeljak) po hitnom postupku, virovitički vijećnici dali su podršku za prijavu dva nova projekta. Riječ je o projektu izgradnje parkirališta kod Društvenog doma u Milanovcu te izgradnji malonogometnog i košarkaškog igrališta u Rezovcu.

Nakon zelenog svjetla vijećnika, Grad Virovitica će u suradnji s Razvojnom agencijom VTA projekte nominirati na natječaj Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ za provedbu tipa operacije 2.1.1. “Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“.

Projektom izgradnje parkirališta u okviru Društvenog doma Milanovac planirana je izgradnja 31 novog parkirnog mjesta, s najmanje dva mjesta za osobe s invaliditetom. Također, izgradit će se i pristupna cesta koja se nadovezuje na postojeći kolnik te staza uz zgradu Društvenog doma koja će glavni ulaz u zgradu povezivati s parkiralištem, objašnjeno je na sjednici. Ukupna vrijednost projekta je 494.923,75 kuna.

Što se Rezovca tiče, ondje je u planu izgradnja malonogometnog i košarkaškog igrališta s pripadajućom stazom iza Područne škole u Rezovcu. Igralište će se opremiti košarkaškom konstrukcijom, malonogometnim golovima, mrežom i stupovima za zaštitnu mrežu te montažnom tribinom, a vrijednost projekta je 398.431,25 kuna.

Također, vijećnici su na današnjoj sjednici dali prethodnu suglasnost Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica za nabavu bibliokombija, knjižnične građe i opreme za bibliokombi u sklopu projekta EU projekta „Potrubi za knjigu“.

Gradska knjižnica provela je naime postupak javne nabave za nabavu bibliokombija te je u otvorenom postupku prihvaćena jedina dostupna ponuda ponuditelja, Autobus d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost ponude je ukupno 981.350 kuna pa su vijećnici i za tu investiciju trebali što prije donijeti odluku na Vijeću.

Uz navedeno, vijećnici su usvojili i Kodeks ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Virovitice, novi dokument koji je bilo nužno usvojiti zbog rada samog Vijeća, a zbog novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Gradonačelnik Ivica Kirin napomenuo je kako je i prije najavio da će se izvanredne sjednice sazivati upravo zbog projekata koje je potrebno što prije prijaviti na natječaje.

Možemo očekivati da će ovakvih izvanrednih sjednica biti i više, pogotovo ako je riječ o tome da se na njima treba odlučiti o projektima koji imaju višestruku vrijednost za grad Viroviticu. Što se nas tiče, možemo se sastajati i svaki dan, ako je potrebno i ako je potrebno proceduralno zadovoljiti sve one forme koje natječaji zahtijevaju – rekao je I. Kirin. (virovica.hr, icv.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content