Izmijenjena odluka o uvjetima držanja ljubimaca i postupanja sa životinjama

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Poglavarstvo Grada Virovitice na sjednici održanoj 04. studenog 2008. godine donijelo je Odluku o izmjeni odluke o uvjetima držanja kućnih ljubimaca i postupanja s napuštenim ili izgubljenim životinjama.Poglavarstvo Grada Virovitice na sjednici održanoj 04. studenog 2008. godine donijelo je Odluku o izmjeni odluke o uvjetima držanja kućnih ljubimaca i postupanja s napuštenim ili izgubljenim životinjama.

Tako će se novčanom kaznom od 400,00 kuna (do sada 200,00 kuna) kazniti za prekršaj fizička osoba ako ne vodi brigu o kućnim ljubimcima i zlostavlja ih, organizira borbe pasa, zlostavlja ili napusti pse i druge kućne ljubimce, trguje psima na mjestima koja nisu za to registrirana, ne izvrši upis psa u upisnik pasa, ne poduzima mjere za zaštitu zdravlja životinja, ne izvrši cijepljenje kućnih ljubimaca protiv bjesnoće, ne podvrgne svog kućnog ljubimca i drugim zaštitnim mjerama naređenim radi sprječavanja i suzbijanja zaraznih i nametničkih bolesti, ne spriječi kućnog ljubimca u ometanju javnog reda i noćnog mira građana, ne postavi pločicu upozorenja, ne ograniči kretanje psa ukoliko ga drži u neograđenom dvorištu ili dvorištu koje ima više korisnika, ne drži psa na povodcu ako ga vodi po javnoj površini, ne stavi psu brnjicu ukoliko je agresivan, ne očisti javnu površinu koju je uneredio njegov pas.

Pooštrene su i novčane kazne za zlostavljanje i nebrigu o kućnim ljubimcima koje počine fizičke osobe obrtnici i osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost i one sada iznose 1000,00 kuna, dok za pravne osobe iznose 2000,00 kuna.

Skip to content