Izložene oslikane krpice Igora Gustinija

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradski muzej Virovitica domaćin je izložbe akademskog slikara Igora Gustinija „Memorije geste” koja će biti postavljena u Velikoj izložbenoj dvorani virovitičkog gradskog muzeja sve do 15. lipnja.Gradski muzej Virovitica domaćin je izložbe akademskog slikara Igora Gustinija „Memorije geste” koja će biti postavljena u Velikoj izložbenoj dvorani virovitičkog gradskog muzeja sve do 15. lipnja.

Stvarajući svoja likovna djela Gustini je čak koristio i već upotrjebljeni materijal kao što su krpice za otiranje boje s kista, od kolege slikara.Krpice su pomno iskrojene i isto tako pažljivo kombinirane kako bi zadovoljile svoju funkciju stvaralačke poruke uhvaćene na komadu običnog platna sasvim slučajno determinirane izborom autora koji ih kombinira u kolažima većih i manjih dimenzija.

U nekim kolažima uz krpice su kombinirani dijelovi dnevnog tiska što ih čini relevantnim u odnosu na aktualnost proživljenog trenutka, ali i pokazuje usmjerenost umjetnikovog stava koji se profilira u kritičara stvarnosti/sadašnjosti jer eksplicite naglasiti jednu misao, fotografiju, rečenicu znači dati prvotni impuls, odnosno usmjeriti i oblikovati usmjerenu pažnju.

Tehnički postav izložbe u Virovitici potpisuju Matko Kolesarić i Ivan Razlog, dok je likovni postav osmislila ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica, prof. Mihaela Kulej. (vt.info)

Skip to content