Izložbe, tamburaši i slastice obilježili virovitičku ‘Noć muzeja’

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Hrvatsko muzejsko društvo, u suradnji s 50 hrvatskih muzeja, i ovegodine pripremilo je kulturnu manifestaciju ‘Noć muzeja’. Tako susinoć, muzeji i galerije bili otvoreni posjetiteljima od 18 do 01 sat,ulaz je bio slobodan, a svi popratni materijali dijelili su sebesplatno. Bogati programi u ‘Noći muzeja’ bio je realiziran u muzejima igalerijama hrvatskih gradova – Bjelovaru, Čakovcu, Dubrovniku,Karlovcu, Kastvu, Koprivnici, Korčuli, Makarskoj, Ogulinu, Osijeku,Požegi, Puli, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Umagu, Virovitici,Vukovaru, Zadru i Zagrebu.Hrvatsko muzejsko društvo, u suradnji s 50 hrvatskih muzeja, i ove godine pripremilo je kulturnu manifestaciju ‘Noć muzeja’. Tako su sinoć, muzeji i galerije bili otvoreni posjetiteljima od 18 do 01 sat, ulaz je bio slobodan, a svi popratni materijali dijelili su se besplatno.

Bogati programi u ‘Noći muzeja’ bio je realiziran u muzejima i galerijama hrvatskih gradova – Bjelovaru, Čakovcu, Dubrovniku, Karlovcu, Kastvu, Koprivnici, Korčuli, Makarskoj, Ogulinu, Osijeku, Požegi, Puli, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Umagu, Virovitici, Vukovaru, Zadru i Zagrebu.

Virovitički Gradski muzej ove je godine po prvi puta sudjelovao u ovoj manifestaciji,a posjetiteljima je priredio dvije izložbe. Prva izložba, Branke Marčete-Gregurić otvorena je u 19 sati, dok je otvorenje novog stalnog postava Etnografske zbirke održano u 21 sat. Glazbenu podlogu otvaranja upriličili su tamburaši Kulturno-umjetničkog društva Virovitica, a posjetitelji su bili posluženi tradicijskim slasticama iz radinosti Strukovne škole Virovitica. Izložbeni postav Noći muzeja obišao je i gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak (vo)

Skip to content