Izložba slika i skulpture Udruge ‘Ilirskog zmaja’

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U virovitičkom Gradskom muzeju otvorena je izložba radova članovaUdruge “Ilirskog zmaja,” skupine mladih umjetnika, studenata Akademijelikovnih umjetnosti u Zagrebu, koju su osnovali Virovitičani Igor Ruf iBojan Hercigonja. Izloženi su slikarski i kiparski radovi nastali su na prošlogodišnjojljetnoj likovnoj koloniji održanoj u Jasenašu, a mladi su umjetnicizabilježili pejzaže, kuće, ambare i staje, te mrtve prirode.U virovitičkom Gradskom muzeju otvorena je izložba radova članova Udruge “Ilirskog zmaja,” skupine mladih umjetnika, studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, koju su osnovali Virovitičani Igor Ruf i Bojan Hercigonja.  

Izloženi su slikarski i kiparski radovi nastali su na prošlogodišnjoj ljetnoj likovnoj koloniji održanoj u Jasenašu, a mladi su umjetnici zabilježili pejzaže, kuće, ambare i staje, te mrtve prirode.

Raznolikost izložaka potvrđuju i apstraktni izlošci, jedna video projekcija i jedna skulptura.

Svoje radove izložili su Katarina Lauš, Ana Divković, Dina Karadžić, Luka Dundur, Rene Grgić-Đaković, Luka Hrgović, Duje Medić, Igor Ruf, David M. Shreim, Miran Šabić, Bojan Hercigonja, Matej Šikić i Stipan Tadić.   

Ljetošnju likovnu koloniju mladih umjetnika potpomogli su grad Virovitica i Turistička zajednica grada, te roditelji osnivača Udruge “Ilirskog zmaja” iz Virovitice i Jasenaša, stoga je i čast otvaranja ove izložbe koja je privukla brojne mlade posjetitelje, otvorio virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak, a radove je odabrala povjesničarka umjetnosti Zrinka Studen, kustosica Muzeja, dok je zaslužna za postavljanje izložbe uz Muzeju ravnateljica Mihaela Kulej, koja izložbom potvrdila svoj program u kojemu će mladi stvaraoci imati posebno mjesto u izložbenoj djelatnosti.

(mv)

Skip to content