Izložba „Neobični Pariz“

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin danas je u prostorijama “Dnevnog borvka” Gradskog društva Crvenog križa Virovitica otvorio Samostalnu izložbu fotografija Snježane Požar pod naslovom ”Neobični Pariz II”.1 1234437962Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin danas je u prostorijama “Dnevnog borvka” Gradskog društva Crvenog križa Virovitica otvorio Samostalnu izložbu fotografija Snježane Požar pod naslovom ”Neobični Pariz II”.

U uvodnoj riječi koju je održao tajnik Gradskog društva Crvenog križa Marko Teskera prisutni su saznali da je Snježana Požar rođena u Borovu naselju 1945. godine. Fotografijom se je počela baviti još u školskim danima, a članicom Fotokluba Zagreb postala je 1963. godine kada započinje i njezina izlagačka aktivnost. Izlagala je do sada na više od 100 izložbi u zemlji i inozemstvu, te održala i više od 30 samostalnih izložbi fotografija kao u Hrvatskoj, tako i u Francuskoj i Austriji.

Njene fotografije objavljene su u knjizi Putovanje biblijskim zemljama (naslovnica), u brojnim časopisima i monografijama, ali ono što dokazuje kvalitetu njezinih fotografija je i objavljivanje u knjizi Majstori hrvatske fotografije. U posljednjih nekoliko godine Snježana Požar je i voditeljica tehničkog i likovnog postava izložbi u Galeriji Fotokluba Zagreb.
Izložba će u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica biti otvorena do kraja mjeseca do kada možete vidjeti ove iznimno interesantne i nadasve kvalitetne fotografije.

2 1234438009

3 1234438010

Skip to content