Izložba fotografija Rudija Vanđije „Virovitica u Domovinskom ratu“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Povodom Međunarodnog dana arhiva jučer je u prostorijama Državnog arhiva u Virovitici, u prizemlju Dvorca Pejačević, otvorena izložba fotografija Rudija Vanđije „Virovitica u Domovinskom ratu“.

Na izložbi je izloženo više od 400 fotografija nastalih od 1990. do 1992. godine tj. od uhićenja Virovitičana, pada vojarne i slike s bojišta, a osim fotografija Rudija Vanđije izloženo je i 15 fotografije Milana Bešira, Zvonka Jesenkovića i Karla Puškarića koje svi zainteresirani mogu pogledati do petka 15. lipnja.

U uvodnom govoru ravnatelj Državnog arhiva Virovitica Marc Šojat zahvalio se je Rudiju Vanđiji i svim drugim fotografima koji su svoju građu ustupili Državnom arhivu Virovitica i na taj način osigurali da se ova iznimno vrijedna građa adekvatno sačuva.

Izložbu je otvorio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je iskoristio prigodu da pozove sve one koji posjeduju građu iz Domovinskog rata da ju dostave u Gradski muzej Virovitica ili Državni arhiv Virovitica jer se trenutno radi na projektu uređenja Spomen sobe Domovinskog rata.

Skip to content