Izgradnja 48 stanova za članove sindikata koji djeluju u Matici hrvatskih sindikata

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor Matice stanogradnja d.o.o. iz Zagreba, potpisali su danas kupoprodajni ugovor o kupnji građevinskog zemljišta za gradnju stanova. Radi se o 48 stanova…Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor Matice stanogradnja d.o.o. iz Zagreba, potpisali su danas kupoprodajni ugovor o kupnji građevinskog zemljišta za gradnju stanova. Radi se o 48 stanova koji će se graditi članove sindikata koji djeluju u Matici hrvatskih sindikata što je i pilot projekt ovog modela stanogradnje.


Tvrtka Matica stanogradnja d.o.o. je tvrtka u vlasništvu sindikata koji djeluju u Matici hrvatskih sindikata ( Sindikat policije Hrvatske, Sindikat pravosudne policije Hrvatske, Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama, Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi i Nezavisni sindikat bibliotečnih djelatnika Hrvatske), a kojoj je cilj stambeno zbrinjavanje svojih članova po cijenama znatno povoljnijim od tržišnih.

Ovo je prvi ovakav model stambenog zbrinjavanja u Republici Hrvatskoj i radi se isključivo o poticajnom projektu gdje će cijena kvadratnog metra biti značajno niža u odnosu na tržište.

Kako je gradonačelnik Kirin istaknuo, sredstva koja je Grad dobio od prodaje zemljišta uložiti će se u uređenje okoliša i izgradnju parkirališta zgrade, a zgrada će biti oslobođena i od plaćanja komunalnog doprinosa što će još više sniziti cijenu kvadratnog metra stana.

Predstavnici sindikata istaknuli su zadovoljstvo što ovaj projekt započinje baš u Virovitici te su naglasili da se nadaju da će dobiti ovakvu podršku lokalne vlasti i u drugim gradovima i županijama.

Planiran rok izgradnje ovog stambenog objekta je proljeće 2010. godine, a ukoliko se pokaže potreba, neće se stati samo na jednoj zgradi već će se graditi i dalje, s obzirom da postoji adekvatno građevinsko zemljište.

Skip to content