Izdana nova publikacija ZZJZ Sveti Rok

psihologijaPovodom Svjetskoga dana mentalnog zdravlja Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i Dom za psihički bolesne odrasle osobe Borova u suradnji objavili su novu publikaciju pod nazivom „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; proaktivna skrb psihologa o mentalnom zdravlju psihički bolesnih odraslih osoba“. Autori su Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i diplomirani psiholog-profesor Marina Pleša, zaposlena u Domu za psihički bolesne odrasle osobe Borova.

Radi se o novoj, četvrtoj po redu publikaciji u nizu publikacija pod zajedničkim nazivom „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“ objavljenih od 2010. godine do sada u okviru aktivnosti koje je u svrhu afirmacije psihologije, uključivanja primijenjene psihologije u područje zaštite i promicanja mentalnog zdravlja i rješavanja društveno relevantnih pitanja mentalnog zdravlja, a primjenjujući biopsihosocijalni pristup mentalnom zdravlju, pokrenula skupina psihologa zaposlenih u županijskim zavodima za javno zdravstvo (Viktor Božičević, Siniša Brlas i Marina Gulin).

Izdavač sve četiri publikacije je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, dok je kod posljednje publikacije Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije glavni izdavač, a Dom za psihički bolesne odrasle osobe Borova suizdavač.
Sve navedene publikacije u elektronskom obliku dostupne su na www.zzjzvpz.hr.

Skip to content