Izdana građevinska dozvola za vrtić u Sv. Đurđu

Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju izdao je Gradu Virovitici građevinsku dozvolu za izgradnju dječjeg vrtića u Sv. Đurađu. Projekt će biti prijavljen na Europski fond za ruralni razvoj u sklopu provedbe mjere 07 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” koji provodi Ministarstvo poljoprivrede.

Vrtić se planira graditi na parceli Područne škole u Sv. Đurađu, veličine 2013 m2, a sama zgrada vrtića imat će neto površinu od cca 270 m2. Vrtić je predviđen za dvije skupine djece s ukupno 30 korisnika, a bit će potpuno opremljen sa svom potrebnom opremom, uključujući i vanjska igrališta te zaštitnu ogradu. Procijenjena vrijednost projekta je 4,7 milijuna kuna, a preko natječaja može se dobiti do 90 % potpore od prihvatljivih troškova ulaganja.

Prijavitelj projekta bit će Dječji vrtić “Cvrčak” kojem će ovo biti područni odjel. Ovim projektom djeci iz prigradskih naselja Sv. Đurađ, Podgorje i Golo Brdo omogućit će se pohađanje vrtića bliže mjestu stanovanja, čime će se ujedno na gradski vrtić smanjiti pritisak pri upisu.

Skip to content