Izdana građevinska dozvola za Podravsku brzu cestu, dionicu Virovitica-Suhopolje

Ministarstvo zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva, nakon provedenog postupka po zahtjevu investitora Hrvatskih cesta d.o.o. iz Zagreba izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju Podravske brze ceste, dionica Virovitica-Suhopolje čija ukupna dužina iznosi 9100 metara.1 1241540145Ministarstvo zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva, nakon provedenog postupka po zahtjevu investitora Hrvatskih cesta d.o.o. iz Zagreba izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju Podravske brze ceste, dionica Virovitica-Suhopolje čija ukupna dužina iznosi 9100 metara.

Kako je tom prilikom istaknuo gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, izgradnjom Podravske brze ceste potpuno će se rasteretiti promet u centru grada Virovitice kroz koji je prije sadašnjeg preusmjeravanja prolazilo oko 26000 vozila dnevno što je veliki problem kako zbog buke i vibracija koje se proizvode tako i zbog same regulacije prometa u nekim dijelovima grada. Napomenuo je i da je krenula izrada dokumentacije za Autocestu A-13 Vrbovec-Bjelovar-Virovitica kako bi se što prije dobila lokacijska, a kasnije i građevinska dozvola. To su velike stvari za grad Viroviticu i zasigurno će u konačnici rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta na kraju je zaključio gradonačelnik Kirin.

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić između ostalog istaknuo je osobito zadovoljstvo i ponos što se danas u Virovitičko-podravskoj županiji događaju ovakve stvari. Dobivena je građevinska dozvola za izgradnju Podravske brze ceste, započinju radovi na izgradnji dvije škole, a sutra se otvaraju još dvije škole u našoj županiji i to sve u dva dana. Prije 5 godina to se je u svakom slučaju činilo nemogućim i neostvarivim zaključio je na kraju župan Tomislav Tolušić.

Saborski zastupnik Josip Đakić naznačio je značaj ove obilaznice za grad Viroviticu i istaknuo veliko zadovoljstvo što se je isplatio veliki trud koji su svi uložili da do ovoga dođe i najavio da će sada biti puno lakše ostvariti i drugi strateški cilj, a to je izgradnja Autoceste A-13 Vrbovec-Bjelovar-Virovitica koja će zasigurno puno toga dobroga donijeti kako ovom gradu tako i cijeloj Virovitičko-podravskoj županiji.

Skip to content