Izborna skupština Udruge gradova: Željko Turk ponovno izabran za predsjednika na mandat od četiri godine

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na izbornoj Skupštini Udruge gradova održanoj u petak u Vodicama u sklopu konferencije 48 sati jednoglasno je potvrđen novi mandat gradonačelnika Zaprešića Željka Turka kao predsjednika Udruge gradova.

Članovi Udruge gradova jednoglasno su izabrali, odnosno potvrdili nastavak mandata postojećih dopredsjednika – Renata Krulčića, gradonačelnika Pazina, te gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Glasanje je bilo javno, a sjednici Skupštine nazočio je 81 član udruge. Mandat predsjednika i članova predsjedništva traje četiri godine.

U sklopu skupštine jednoglasno su prihvaćena i izvješća o radu 2016. godine.
Skupštini je nazočio i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je, uz čestitku novoizabranom vodstvu, istaknuo kako je na Skupštini, između ostalog, riječi bilo i o intenziviranju aktivnosti oko problema s kojima se nosi lokalna samouprava.

Dogovoreno je da će se pripremiti plan aktivnosti za razgovore s Vladom RH kako bismo dali svoj doprinos u donošenju što kvalitetnijih zakonskih prijedloga koji neće dodatno opteretiti naše građane, rekao je Ivica Kirin naglasivši kako se ponovno potvrđuje da su upravo gradovi nositelji razvoja u RH. (virovitica.hr, lider.media; foto: lider.media)

 

Skip to content