Izborna skupština DVD Virovitica

U subotu 28. veljače 2009. godine održana je Izborna skupština DVD Virovitica. Društvo koje danas okuplja 126 članova, posebno se ponosi sa 26 članova vatrogasne djece i mladeži, te čak 38 svojih članica.U subotu 28. veljače 2009. godine održana je Izborna skupština DVD Virovitica. Društvo koje danas okuplja 126 članova, posebno se ponosi sa 26 članova vatrogasne djece i mladeži, te čak 38 svojih članica.
Na Skupštini je iznesen i podatak da procjenom ugroženosti i planom zaštite od požara za grad Viroviticu i njegova prigradska naselja obveza DVD Virovitica je da ima dobrovoljnu vatrogasnu postrojbu sa 20 operativnih vatrogasaca koji sukladno tome imaju liječničko uvjerenje za obavljanje poslova vatrogasaca, te su osposobljeni za obavljanje tih poslova prema Zakonu o vatrogastvu.

Između ostalog u društvu se provode se i praktične vježbe sa operativnim članovima, a uz natjecanja na gradskom i županijskom nivou DVD Virovitica je sudjelovao i na Državnom vatrogasnom natjecanju u Splitu gdje su ostvarili i zapažene rezultate. Posebnost ovog DVD-a je i 21 radna akcija na kojima je sudjelovalo 110 članova i članica.

Kako je ovo bila Izvanredna skupština razriješeno je dosadašnje vodstvo, a dužnost novog predsjednika u idućem razdoblju obavljati će Žarko Mlinarić, dok će njegov zamjenik biti Damir Marenić. Za zapovjednika ponovo je izabran Mario Pavelić, a za tajnicu je imenovana Antonija Mlinarić.

Skupštini je nazočio i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji je naglasio važnost vatrogastva u budućnosti budući da iz dana u dan postajemo svjedoci brojnih vremenskih nepogoda kao što su pijavice, poplave, ali naravno i druge opasnosti koje nas mogu zadesiti što se prije svega odnosi na opasnosti od požara. Istakao je i činjenicu da Grad užurbano radi na izradi projektne dokumentacije za budući Regionalni vatrogasni centar koji će se u konačnici nalaziti na sadašnjoj lokaciji zajedno sa Županijskim zapovjedništvom i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, te najavio daljnje poticanje rada dobrovoljnih vatrogasnih društava na našem području.

Skip to content