Izaslanstvo Virovitičko – podravske županije posjetilo Gradsku upravu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije na čelu sa županom Tomislavom Tolušićem, posjetilo je danas Gradsku upravu Grada Virovitice gdje ih je primio gradonačelnik Ivica Kirin.
Župan Virovitičko – podravske županije Tomislav Tolušić sa suradnicima (zamjenik župana Zvonimir Šimić, pročelnica Ureda župana Melita Sirovica, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i privremena dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Vesna Bedeković, direktorica Agencije za regionalni razvoj Virovitičko – podravske županije VIDRA Sanja Bošnjak) posjetili su danas grad Viroviticu u sklopu obilaska i upoznavanja svih Jedinica lokalne samouprave na području Virovitičko – podravske županije.

U Gradu Virovitici dočekao ga je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima (pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđa Aragović, tajnica Grada Mirjana Terlecky, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Boris Horvat). Na sastanku se govorilo o suradnji Virovitičko – podravske županije i Grada Virovitice koja je na iznimno visokom nivou. U uvodu, gradonačelnik Ivica Kirin govorio je o projektima koji su u planu na području grada Virovitice.

Tako je bilo govora o izgradnji novog Učeničkog doma Virovitica koji bi trebao biti kapaciteta oko 300 mjesta, projektom kojim bi se svim zainteresiranim srednjoškolcima omogućilo školovanje u Virovitici; izgradnji Centra za osobe sa specijalnim potrebama čija bi vrijednost iznosila oko 70 milijuna kuna; izgradnji nove zgrade Policijske uprave Virovitičko – podravske županije, uprave koja je među tri najučinkovitije PU u Republici Hrvatskoj što se tiče rješavanja kaznenih djela u čak 85 posto slučajeva, uprave uz čiju je zaslugu i sigurnost u Virovitičko – podravskoj županiji na visokom nivou; izgradnji Spomen doma braniteljima, ali i o inicijativi za obnovom i izgradnjom željezničke pruge prema Barcsu uz izgradnju pripadajućeg mosta o čemu se već počelo razgovarati s Hrvatskim željeznicama.

Govorilo se i o izgradnji Srednje katoličke gimnazije, dogradnji virovitičkog vrtića, izgradnji treće osnovne škole jer su postojeće dvije „prebukirane”. Govorilo se i o izgradnji Studentskog doma i Studentskog restorana, Kongresnog centra, ali i ulaganju u Virovitičke ribnjake… Gradonačelnik Ivica Kirin naglasio je kako će u budućnosti orijentacija ulaganja biti usmjerena prema razvoju gospodarstva i prema ulaganju u školstvo, kako bi Virovitica u budućnosti postala grad znanja.

Župan Tomislav Tolušić kazao je kako Virovitičko – podravska županija najveću suradnju ostvaruje s Gradom Viroviticom posebno na kapitalnim projektima. Podcrtao je kako je grad Virovitica perjanica Virovitičko – podravske županije što se tiče gospodarskog, školskog, društvenog, kulturnog života te da se grad razvija ubrzanim tempom s ciljem postati mali lijepi srednjoeuropski grad.

Bilo je govora i o Veleučilištu, njegovom daljnjem razvoju. Govorilo se da se ukupna vrijednost kapitalnih investicija procjenjuje na oko 200 milijuna kuna u čijoj će realizaciji veliku ulogu imati Vlada Republike Hrvatske i nadležna ministarstva.

Skip to content