Izaslanstvo iz Kine posjetilo Grad Viroviticu

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin primio je danas izaslanstvo iz Kine koje je predvodio Jia Huai, voditelj Odsjeka Ekonomskog odjela, Kineskog vijeća za promociju i međunarodnu trgovinu (CCPIT).1 1232631209Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin primio je danas izaslanstvo iz Kine koje je predvodio Jia Huai, voditelj Odsjeka Ekonomskog odjela, Kineskog vijeća za promociju i međunarodnu trgovinu (CCPIT).

2 1232631209U razgovoru s gradonačelnikom goste iz Kine zanimali su se za poslovnu suradnju i moguća ulaganja u virovitičke poduzetničke zone.
Gradonačelnik Kirin upoznao je cijenjenog gosta da je strateški interes Virovitice razvoj gospodarstva baziran na razvoju malih obiteljskih tvrtki, te istakao da će uskoro grad Virovitica biti povezan sa gradom Zagrebom na samo sat vremena vožnje ili sa najvećom hrvatskom lukom Rijekom na svega tri sata što otvara brojne mogućnosti gospodarske suradnje. Također je i gostima prezentirao razvoj virovitičkih poduzetničkih zona i mogućnost ulaganja u njih, te da će grad uskoro početi sa gradnjom nove hale za Viro-expo koja će u vrijeme kada ne bude sajam biti skladište robe za što su predstavnici iz Kine također pokazali interes.

Voditelj Odsjeka Ekonomskog odjela, Kineskog vijeća za promociju i međunarodnu trgovinu Jia Huai i njegovi suradnici istakli su kao se je od kada su tu bili prvi puta 2004. godine puno toga promijenilo. Sajam je znatno veći nego što je tada bio, vidi se da je dosta ulagano u gospodarstvo, a primijećene su i znatne promjene u samom gradu koji je danas puno ljepši nego kada smo tu bili prvi puta. Istakli su da su oni institucija kineske vlade koja je zadužena za povezivanje kineskih tvrtki sa drugim inozemnim tvrtkama, kako bi se ostvarili međusobni kontakti.
Na kraju je Jia Huai iskazao zahvalnost na svim dobivenim podacima, te da će oni biti temelj unapređenja buduće suradnje.

Skip to content