Izaslanstvo Grada Vyškova i Češke besede Virovitičko-podravske županije u posjeti Gradu Virovitici

Grad Viroviticu u petak je posjetila delegacija Grada Vyškova predvođena zamjenicima gradonačelnika grada, Karin Šulcovom i Josefom Kachlíkom te predstavnici Češke besede Virovitičko-podravske županije predvođeni Zdravkom Perom.

Tom prilikom sastali su se s gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom i njegovim zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac.

Prijateljske odnose, kao i dobru suradnju na kulturnom i gospodarskom planu, Grad Virovitica s Vyškovom njeguje već godinama, a ova dva prijateljska grada potpisala su još 2001. godine u Virovitici i Povelju o suradnji.

Na sastanku u Gradu Virovitici razgovaralo se o daljnjem jačanju i produbljivanju suradnje, ali i aktivnostima Češke besede Virovitičko-podravske županije koja je osnovana krajem prošle godine s ciljem njegovanja češke kulture, jezika, običaja i tradicije.

Daljnji nastavak uspješne suradnje između dvaju prijateljskih gradova pozdravio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. Inače, suradnja se ostvaruje i kroz susrete poduzetnika i gospodarskih komora te na kulturnom planu.

Delegacija iz Češke ovom je prilikom posjetila i Virovitičko-podravsku županiju koja je, inače, pokrenula inicijativu za učenjem češkog jezika u osnovnim školama, a zainteresiranih je više od stotinu. (virovitica.hr, vpz.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content