Izaslanstvo Grada nazočilo otvorenju sajma inovacija Agro Arca

Obilježavajući dvije stotine godina sajmišta u Slatini, danas jeotvoren 1. Međunarodni sajam inovacija, novih ideja, proizvoda itehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji Agro Arca. Sajamje otvorio pomoćnik ministra Ministarstva gospodarstva, rada ipoduzetništva, Ivica Bračić.Obilježavajući dvije stotine godina sajmišta u Slatini, danas je otvoren 1. Međunarodni sajam inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji Agro Arca. Sajam je otvorio pomoćnik ministra Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ivica Bračić.

Agro Arca se održava u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske, Gradskog poglavarstva grada Slatine, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Virovitičko – podravske županije, a uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, te Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Otvarajući Agro Arcu pomoćnik ministra Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ivica Bračić je istaknuo:

– Agro Arca je dobro rješenje, kroz kreativnost inovatora, ovakav oblik sajmovanja ima smisla. U trenutku kada je Hrvatska pred ulaskom u Europsku uniju, ovakve manifestacije daju samostalnost našem gospodarstvu, a i bitan su iskorak u razvoju gospodarstva. Cilj nam je ravnomjeran razvoj svih krajeva u Republici Hrvatskoj, a moram istaknuti pozitivan primjer Slavonije gdje se bilježi povećanje broja poduzetnika za čak osam puta. Uz ovakve ideje koje se mogu vidjeti na ovom sajmu, uz podrušku Jedinica lokalsnim samouprava i Vlade Republike Hrvatske, ubrzati ćemo gospodarski iskorak kako bismo u Europsku uniju ušli što spremniji.

Nakon otvorenja, visoki uzvanici su obišli sajam koji spaja tradicionalnu poljoprivrednu proizvodnju, inovacije i nove tehnologije, a tijekom kojeg će biti predstavljeni proizvodi i tehnologije iz područja za potrebe agrara. Tijekom tri dana sajam će biti otvoren u poduzeću Agroduhan u Slatini od 10 do 19 sati.

Osim toga, između ostalih, otvorenju sajma nazočili su i: Josip Đakić, saborski zastupnik, Tomislav Tolušić, župan Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Koić, zamjenik župana Virovitičko – podravske županije, Ivan Roštaš gradonačelnik Slatine, Stanislav Čajavec, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske… a Grad Viroviticu predstavljali su viši referent za obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo Sanja Kirin i stručni suradnik za investicije i razvojne programe Marija Šipoš. (vpz.hr)

Skip to content