Izaslanstvo francuskog Vitrollesa oduševljeno organizacijom Viroexpo-a te izrazili želju da iduće godine Francuska postane zemlja partner

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Povodom ovogodišnjeg Viroexpo-a izaslanstvo francuskog grada Vitrollesa iz pokrajine Aix -En- Provance, poznatije kao najveće poslovne zone u Europi posjetilo je Viroviticu. Tom prigodom u prostorijama Grada Virovitice primio ih je i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa svojim suradnicima i upoznao sa svim poslovnim mogućnostima koje grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija ima ponajviše u gospodarskom i turističkom smislu.
Visoko izaslanstvo koje je predvodio šef kabineta grada Vitrollesa Jean Pierre Palmari sačinjavali su voditelji poduzetničkih zona, gradski pročelnici te gospodarstvenici koji su obišli su sve virovitičke poduzetničke zone kao i potencijalna mjesta za ulaganje u turističke kapacitete. Prezentirano im je da su najznačajniji projekti koji se trenutno rade izgradnja autoceste A-13 koje će približiti Zagreb na 40 minuta, ali i Budimpeštu sa druge strane, te izgradnja mega-zone na oko 3.500.000 metara kvadratnih kao najveće zone u Hrvatskoj za što su goste iz Francuske pokazali posebno zanimanje jer tako velikih zona je jako malo.
Gosti iz Vitrollesa naglasili su da su izradom potrebnim planova u Virovitici stvoreni odlični preduvjeti za razvoj kontinentalnog turizma, ali i za gospodarski napredak no kao najveći potencijal naveli su gostoljubljivost kakvu do sada nigdje nisu sreli. Posebno su pohvalili Viroexpo, koji unatoč činjenici da je Vitrolles dva puta veći od Virovitice i znatno bogatiji, odiše odličnom organizacijom i u usporedbi sa sajmovima u Vitrollesu ima sajamski duh koji njima nedostaje.
Šef kabineta Palmari nakon posjeta izaslanstva sajmu naglasio je da kod njih s obzirom na viđeno postoji velika zainteresiranost da Francuska iduće godine bude zemlja partner te da se što prije formira tim kako bi se ta želja i ostvarila.
–    Želimo veliku prezentaciju kojoj će nazočiti oko 100 ljudi na najmanje 200 metra kvadratnih zaključio je na kraju Palmari.
Dogovoreno je da se prezentacija virovitičkih poduzetničkih zona ostvari i preko internetske stranice zona u Vitrollesu.

Skip to content