Izašao šesti album grupe Vatra

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U subotu, 15. listopada, svjetlo dana ugledao je Vatrin šesti studijski album ”Ima li budnih”. Album su najavili iznimno uspješni singlovi i jedina dva dueta  – ”Tremolo” sa Damirom Urbanom i istoimeni ”Ima li budnih” sa Ljubicom Gurdulić. Oba singla dobila su i svoje video uprizorenje, a režirao ih je poznati redatelj Filip Filković Philatz.

Već prokušana producentska alkemija sa prethodnog ”Sputnika” prenesena je i na novi album, pa tako produkciju i ovaj puta potpisuje dvojac grupe Svadbas – Jura Ferina i Pavle Miholjević.

Album ”Ima li budnih” u svojih nešto više od 35 minuta otkriva devet novih pjesama, a uz kantautorski potpis Ivana Dečaka, kao autori glazbe u dijelu pjesama pojavljuju se i klavijaturistica Irena Celio-Cega te gitarist Robert Kelemen.

Nova Vatra propitkuje međuljudske odnose, gubitak, otuđenost, ali inspiraciju i dalje nalazi i u ljubavi, bila ona sretna ili tužna, u zamahu snage ili na izdisaju.

– Ima li budnih kroz devet pjesama, koliko nam je trebalo da ispričamo priču i prenesemo njezin feeling, opisuje događaje, stanja i situacije kroz koje smo prolazili u protekle 3 godine… Ima li budnih svojevrsni je oproštaj od bezbrižnih mladenačkih dana. Postali smo savršeno svjesni kako je besmrtnost osigurana samo za super junake filmova znanstvene fantastike. Ima li budnih   je ogoljen album, album bez kalkulacija, ne samo u pogledu aranžmana, već i naših osjećaja koje smo bezrezervno u njega utkali i  za koji vjerujemo kako je najbolje što smo do sad napravili – objašnjava Ivan Dečak.

Popis pjesama sa albuma
Ima li budnih
Kamikaze
Limunova kora
Plima adrenalina
Beduini
Vojska od terakote
Mašine
Oproštaj
Tremolo

(www.virovitica.net)

Skip to content