IZA FLORE VTC NAJUSPJEŠNIJA GODINA Obnovljen vozni i strojni park tvrtke

Iza gradske tvrtke Flora Vtc izuzetno je uspješna godina, najbolja do sada. Ove je godine uloženo znatno više sredstava u obnovu i proširenje voznog i strojnog parka tvrtke. Kao razlog većih investicija ističu povećanje obima usluga u gotovo svim djelatnostima, a investiciju je omogućilo financijsko ostvarenje najvećeg prihoda u povijesti djelovanja tvrtke.

Ukupna vrijednost novonabavljene opreme i vozila iznosi više od 3 milijuna kuna bez PDV-a, a nabavljena je javnom nabavom, uglavnom putem financijskog leasinga. Kako kažu, neka od vozila subvencionirana su od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Kao i uvijek do sad, zajedničko svim novonabavljenim vozilima i strojevima je da imaju veću učinkovitost, kvalitetu izrade i rada, nude multifunkcionalnost, automatiziranost i nadziranost rada, te jednostavnost rukovanja i održavanja. Pouzdanost i jamstvo garantiraju renomirani svjetski i najbolji domaći proizvođači, dok ekološka osviještenost, energetska učinkovitost, ergonomija i zaštita rukovatelja kod Florinih nabava uvijek su neupitni – ističu iz Flore Vtc.

Tako su nabavili kamion s nadogradnjom tip „abroll-navlakač“ velikih kontejnera kakve Flora inače već koristi za skupljanje i prijevoz EE otpada. Kamion je vrijedan milijun kuna, a uz njega je nabavljena i odgovarajuća dvoosovinska prikolica za abroll kontejnere vrijedna 180.000 kuna. Dio novog voznog parka je i podizač kontejnera tip „absetz-kipper“ namijenjen za podizanje i prijevoz kontejnera od 5m³ vrijedan pola milijuna kuna, kao i traktori i komunalni priključci zajedno vrijedni pola milijuna kuna. Vrijedan stroj je i kombinirana višenamjenska samohodna radna jedinica, tj. kosilica/skupljač lišća za djelatnosti Florine službe održavanja zelenih površina vrijedna 120.000 kuna bez PDV-a.

Dodatak voznom parku je i multifunkcionalno teretno električno vozilo koje je nabavljeno zbog održavanja novoobnovljenog gradskog parka. Vozilo je potpuno na električni pogon s „nula“ emisijom CO2. Tovarni prostor nadograđen je kipper sandukom i posebnom opremom za zalijevanje nasada u teže pristupačnim područjima. Riječ je o lakom dostavno-teretnom vozilu koje će se moći kretati po novouređenom stazama gradskog parka bez buke, zagađenja okoliša i uništavanja infrastrukture, a osim za održavanje novog parka, prioritetna namjena mu je rad na gradskim i prigradskim grobljima.(flora-vtc.hr, icv.hr; fotografije: flora-vtc.hr)

Skip to content