Iz Virovitice poslana još jedna pošiljka plastičnih čepova za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma

Prije dvije godine Savjet mladih Grada Virovitice priključio se hvalevrijednoj humanitarnoj akciji prikupljanja čepova i plastičnih poklopaca kako bi pomogao Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca, a tradicija se nastavlja i dalje.

Akcija je naišla na velik odaziv te brojni građani donose na Gradsku blagajnu, na za to predviđeno mjesto, ambalažne čepove. Prikupljanju čepova pridružili su se i mališani virovitičkog Dječjeg vrtića Cvrčak.

Ova akcije ne samo da ima humanitarni karakter, već se uključivanjem u istu ujedno vodi i briga o zaštiti okoliša.

Povodom obilježavanja Dana očuvanja okoliša, u čakovečku Udrugu iz Virovitice je poslano 450 kg skupljenih čepova, a prevezla ih je tvrtka Flora VTC. Za kilogram plastičnih čepova Udruga koja broji više od 500 članova te vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a i srodnih hematoloških i onkoloških bolesti, dobiva oko 20 centi.

Akciju od njenih početaka podržava te se uključuje u aktivnosti i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac.

Predsjednica gradskog Savjeta mladih Edita Šerkezi ističe kako je ove godine prikupljeno gotovo 50% više čepova nego prošlih godina te da će ova akcija trajati i dalje – Pozivam građane da nastave donositi ambalažne čepove na Gradsku blagajnu jer na taj način čuvamo okoliš i ujedno pomažemo onkološkim bolesnicima, naglasila je Edita Šerkezi.

(virovitica.hr)

Skip to content