Iz Karlsruhea u Viroviticu stigla vrijedna donacija ortopedskih pomagala za potrebite

U Viroviticu je danas, 2. listopada, iz Njemačke stigla vrijedna donacija ortopedskih pomagala. Obitelj Kralj iz Karlsruhea uz pomoć Njemačko-hrvatske zajednice koju vodi gospođa Mirjana Diminić, već nekoliko godina za redom prikuplja pomagala i potom ih šalje virovitičkim udrugama kako bi olakšali život potrebitima. Krevete, ormariće, kolica, sprave za teretanu za osobe s invaliditetom te brojna druga pomagala koristit će članovi Društva multiple skleroze Virovitičko-podravske županije i Udruge osoba s invaliditetom Virovitica.

– Ova donacija nam mnogo znači zato što kreveti nisu na popisu ortopedskih pomagala HZZO-a, a korisnicima s najtežim oboljenjima su prijeko potrebni. Također, liste čekanja za ortopedska pomagala su duge, a u velikom broju slučajeva korisnici bivaju odbijeni – rekao je predsjednik Društva multiple skleroze Virovitičko-podravske županije Saša Grahovac.

Prijevoz doniranih ortopedskih pomagala osigurao je Grad Virovitica, a u istovaru su pomogli i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin te njegov zamjenik Damir Marenić.
– Svaki ovaj uređaj, odnosno pomagalo imat će svog korisnika kojem će znatno podići standard života. Kao Grad ćemo uvijek podupirati ovakve aktivnosti, a ovim puta apeliram i na ostale građane koji su u mogućnosti da se uključe u humanitarne akcije – rekao je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Na ovoj vrijednoj donaciji prilikom preuzimanja opreme zahvalio je i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.

Skip to content