Ivica Kirin: Želimo da Virovitica postane pravi centar za prehrambenu industriju kako bismo iskoristili potencijale područja na kojem se nalazimo

Potpisivanje ugovora za izradu projektne dokumentacije Sušionice povrća u Virovitici, a koji su potpisali župan Igor Andrović i predstavnik tvrtke Eko plus inženjering, pozdravio je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Grad Virovitica u ovom je projektu od početka – rekao je Kirin. Grad je Županiji ustupio i zemljište za izgradnju pogona na parceli od oko 10 hektara u Poduzetničkoj zoni Zapad II. jer sušionicu smatra iznimno bitnim projektom.

Želimo da Virovitica postane pravi centar za prehrambenu industriju, kako bismo iskoristili potencijale područja na kojem se nalazimo. Riječ je o području koje obiluje kvalitetnim zemljištem. Vlastitim primjerom na ovoj investiciji pokazujemo kako je nekad potrebno da upravo javni sektor napravi preduvjete kako bi pomogao poljoprivrednim proizvođačima koji ovise o vremenskim prilikama i često moraju gledati u nebo. Vidimo kakvi su ekstremni klimatski uvjeti i u budućnosti ćemo morati ići na veću razinu poljoprivredne proizvodnje. Čestitam stoga županu Androviću na danas potpisanom ugovoru – rekao je Kirin.

Istaknuo je važnost geotermalnih izvora kao bazu koja će pomoći isplativijoj i održivoj poljoprivredi i odigrati važnu ulogu u nizu drugih investicija koje se pripremaju na gradskoj i županijskoj razini. Sušionica je samo jedna od njih, a u budućnosti iz tih će se izvora, dodao je, grijati i plastenici i staklenici.

Kroz sve što radimo želimo osigurati stvarnu budućnost poljoprivrede na području našega grada, pretvoriti Viroviticu u sjedište prehrambene proizvodnje i tako nadomjestiti možda ovo što me danas jako boli, a to je Tvornica šećera koja stoji. Zato ćemo i dalje biti maksimalna podrška u projektima poput TIC-a Virovitica i Centra za pametnu poljoprivredu jer smo svjesni njihovog značaja za grad i županiju – zaključio je Kirin. (www.icv.hr, mlo)

Skip to content