Ivica Kirin na 7. susretu gradonačelnika i poduzetnika: Ne treba nam novac, samo potpora i skidanje represije

– Uvjeren sam da su kontakti između poduzetnika i gradonačelnika uspostavljeni na našim dosadašnjim susretima rezultirali poslovima u kojima je novac građana potrošen pametno, uz najbolji omjer cijene i kvalitete – kazao je Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera, otvarajući konferenciju „48 sati – 7. susret gradonačelnika i poduzetnika“ u Termama Tuhelj.

– Novac nije problem, novca nema – poručio je odmah na početku i sudionik konferencije, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, uz napomenu kako je kriza imala i svoje pozitivne utjecaje, potaknula je gradske vlasti Virovitice na projekte. Više puta je naglasio kako svi kotačići sustava državne i lokalne uprave moraju funkcionirati kao jedan mehanizam, a visoke kamate banaka je apostrofirao kao veliki problem za financiranje.

Dotaknuo se projekata koji su u Virovitici realizirani ili se tek planiraju i istaknuo da oni ne smiju biti cilj sami po sebi, već moraju služiti kao baza za razvoj gospodarstva. Poručio je da je od iznimne važnosti obrazovati kadrove za industrije koje su u gradu jake i dodao da bi se poljoprivrednici trebali vratiti zadrugarstvu.

– Ne treba nam novac, samo potpora i skidanje represije – zaključio je Kirin.

Kirin je istaknuo kako naši poduzetnici više nemaju povjerenja u sustav i stoga zaziru od bilo kakvih ulaganja i projekata, opet je napomenuo da je ljut na banke zbog visokih kamata, dok mu je Matković Milković pokušavala objasniti kako banke rade sve da pomognu u realizaciji projekata i pohvalila suradnju s ministarstvima. Kazala je da se najveće pogreške pri apliciranju za projekte događaju u provedbi postupaka javne nabave. (liderpress.hr)

Skip to content